Turun funikulaarin tuorein vika osuu vuosihuollon yhteyteen – varaosien hankinnassa voi mennä aikaa.

 

Funikulaarin italialainen rakentaja on tulossa lähiviikkoina Turkuun tekemään rinnehissin vuosihuoltoa. Rikkoutuneet laakerit ovat voineet vahingoittaa koneistoa laajemminkin. Funikulaari on pois käytöstä.

Turun funikulaarin laajempi korjaustarve selviää tuleviin viikkoihin osuvan vuosihuollon yhteydessä. Vuosihuollosta vastaa rinnehissin italialainen rakentaja Leitner.

Turun kaupunki kertoi torstaina, että funikulaarista on rikkoutunut laakereita ja kiristyspyörä. Asiasta on ilmoitettu rakentajalle. Vian korjaus kuuluu takuuseen.

– Sovitamme Leitnerin kanssa yhteen huollon ja korjaustarpeen. Samalla selvitämme, miten varaosia on saatavilla, sanoo Turun kaupungilta vastaava rakennuttaja Antti Aalto.

Aallon mukaan laakareita saa helposti, mutta kiristyspyörän laitteistoa joudutaan tilaamaan. Toimitusajan pituudesta ei ole tietoa.

– Toivottavasti rikkoutuneet laakerit eivät ole samalla vaurioittaneet akselia, joka sekin pitää tarkastaa, sanoo Aalto.

Kaupunki ei vielä ole saanut vastausta Leitnerilta. Funikulaari on toistaiseksi pois käytöstä.

Yle Tarja Hiltunen
Kuva: Yrjö Hjält/yle

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa