Somerolainen pankki Turus tekee hyvää

Someron Säästöpankki ja Auttamisesta Arkea -lahjoituspalvelu ovat sopineet vastuullisuusyhteistyöstä. Auttamisesta Arkea -teolla pankki osallistaa asiakkaansa konkreettisesti mukaan pankin vastuullisuustekoihin. Pankki on maksanut lahjoituksen asiakkaan puolesta, mutta asiakas saa lahjoitussetelin avulla itse päättää mihin haluaa avun kohdennettavan. Auttamisesta arkea -lahjoituspalvelu on koonnut yhteen hyväntekeväisyysjärjestöjä ja satoja lahjoituskohteita, joista asiakas voi valita itselleen merkityksellisen tuen saajan. Kuvassa Katja Suominen, Tukenasi ry:n toiminnanjohtaja (vas.), Someron Säästöpankin liiketoimintajohtaja Teemu Alanko ja Auttamisesta Arkea – lahjoituspalvelun perustaja ja toimitusjohtaja Ville Mäkilä.

 

 

Katso video yllä

 

Someron Säästöpankissa auttaminen on arkea – asiakas päättää pankin lahjoituskohteista.

Säästöpankin perustehtävänä on yli kahdensadan vuoden ajan ollut vahva halu edistää yksilön ja yhteisön hyvinvointia. Tänä päivänä säästöpankki jakaa voittovarojaan paikalliselle yhteisölle, ei osakkeenomistajille tai bonustileille.
Someron Säästöpankki on nyt ottanut käyttöönsä Auttamisesta arkea -lahjoitussetelit, joilla asiakas saa itse päättää avustuskohteen, joka on asiakkaalle henkilökohtaisesti tärkeä ja merkityksellinen. Pankki on maksanut lahjoituksen valmiiksi asiakkaan puolesta. Lahjoitussumma ohjataan lyhentämättömänä asiakkaan valitsemaan kohteeseen.

”Auttamisesta arkea -lahjoituspalvelusta pankki löysi aidosti oikeanlaisen kumppanin”, kertoo Someron Säästöpankin liiketoimintajohtaja Teemu Alanko. ”Palvelun kautta pankin asiakas otetaan konkreettisesti mukaan vastuullisuustekoihin ja asiakkaan ääni pääsee kuuluville pankin varojen kohdentamisessa auttamistyöhön. Pankki huomio asiakkaan arvot henkilökohtaisella tasolla ottamalla lahjoitussetelin osaksiasiakaskohtaamista”, Alanko jatkaa. Auttamisesta Arkea -palvelu yhdistää hyväntekeväisyyden yritysten asiakaskohtaamiseen. Auttamisesta Arkea -lahjoituspalvelu perustettiin ratkaisemaan yhteiskunnallisia ongelmia ja vastaamaan hyväntekeväisyysjärjestöjen kasvaneeseen rahantarpeeseen. Palvelu on luotettavien suomalaisten järjestöjen ohjaama ja lahjoituskohteita onkin kertynyt jo yli 250 kpl.

“Avuntarve Suomessa kasvaa jatkuvasti. Esimerkiksi nuorten mielenterveysongelmat ovat räjähtäneet käsiin. Samaan aikaan ruoka-apujonoissa seisovista joka kolmas on eläkeläinen. Tilanne huolestuttaa”, kertoo palvelun perustaja, toimitusjohtaja Ville Mäkilä. ”Auttamisesta Arkea ratkaisee ongelmia muuttamalla yritysten tekemät lahjoitukset kannattavaksi markkinoinniksi. Kun yrityksen kokonaislahjoitus lohkaistaan osiin ja annetaan asiakkaiden valita itse omat lahjoituskohteensa, syntyy todellista lisäarvoa ja merkityksellisiä asiakaskohtaamisia. Kun ollaan tekemisissä näin henkilökohtaisella tasolla, on sillä merkittävää vaikutusta brändimielikuvaan. Onkin hienoa, että juuri Turkuun kotiutunut Someron Säästöpankki tekee hyvää paikallisesti hyödyntämällä lahjoittamista osana asiakaskohtaamisista”, jatkaa Mäkilä.

Someron Säästöpankki valitsi vakiolahjoituskohteeksi Tukenasi ry:n, joka on yksi Auttamisesta Arkea – lahjoituspalvelun kumppanijärjestöistä. Mikäli lahjoitusseteleitä jäisi käyttämättä, ohjautuisi käyttämättä jääneet tukieurot yhdistyksen toiminnan tukemiseen.

Someron Säästöpankki on perustettu vuonna 1880. Pankin toiminta-ajatuksena on edistää säästäväisyyttä ja asiakkaiden taloudellista hyvinvointia lähellä asiakasta, paikallisesti. Someron Säästöpankki on Säästöpankkiryhmään kuuluva suomalainen säästöpankki, joka toimii Turun, Salon, Perniön, Kemiönsaaren, Someron, Forssan, Urjalan, Akaan, Loviisan, Kotkan ja Marttilan toimialueella. Someron Säästöpankki avaa konttorit Loimaalle ja Haminaan vuonna 2023.

Auttamisesta Arkea on perustettu ratkaisemaan yhteiskunnallisia ongelmia ja auttamalla yrityksiä muuttamaan lahjoittamisen osaksi yritysten ja yksityishenkilöiden arkea.

Tukenasi ry on 1880 perustettu, Turun alueen vanhin toiminnassa oleva sosiaalialan järjestö. Yhdistys tekee kansalaistoiminnan lähtökohdista käsin työtä tukea tarvitsevien nuorten aikuisten ja 60+ -vuotiaiden parissa.

 

Lisätietoa:
Someron Säästöpankki:
Liiketoimintajohtaja Teemu Alanko, teemu.alanko@saastopankki.fi p. 040 543 9412
Auttamisesta Arkea -lahjoituspalvelu:
Perustaja ja toimitusjohtaja Ville Mäkilä, ville@auttamisestaareka.fi, p. 044 566 9979
Tukenasi ry:
Toiminnanjohtaja Katja Suominen, katja.suominen@tukenasi.fi, p. 040 541 0718

 

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa