Agilityn maailmanmestaruuskilpailut Turkuun vuonna 2026

Kuva: Ron Amstrong

Suomen Agilityliitto järjestää agilityn maailmanmestaruuskilpailut Turun Gatorade Centerissä syyskuussa 2026. Urheilutapahtuman odotetaan kokoavan kaupunkiin yhteensä jopa 600 koirakkoa yli 40 maasta.

Myös edelliset Suomessa järjestetyt agilityn MM-kilpailut vuonna 2019 käytiin Turussa. Tapahtuma sujui hienosti ja tiivistä yhteistyötä Suomen Agilityliiton kanssa jatketaan Turun kaupungin tapahtumajohtaja Antti Kirkkolan mukaan suurin odotuksin.

– On hienoa, että Agilityliiton kanssa tekemämme pitkäjänteinen työ palkitaan jälleen. MM-kilpailuilla on merkittäviä aluetaloudellisia vaikutuksia ja uskon, että Turku tarjoaa kansainvälisille kilpailijoille ikimuistoisen urheilu- ja matkailuelämyksen, Kirkkola iloitsee.

Myös Agilityliiton puheenjohtaja Mia Laamanen on innoissaan tulevista kilpailuista ja niiden järjestämisestä yhdessä Turun kaupungin kanssa. Hänen mukaansa kokemukset vuoden 2019 MM-kilpailujen järjestämisestä olivat erittäin positiiviset ja niiden pohjalta Agilityliitto ja koko lajikenttä yhdessä Turun kaupungin kanssa tulevat jälleen tekemään maailmanmestaruuskilpailuista upean tapahtuman.

Laamanen myös muistuttaa, että vuonna 2026 ei juhlita ainoastaan Suomen järjestämiä MM-kilpailuja vaan myös sitä, että agilityn rantautumisesta Suomeen tulee kuluneeksi 40 vuotta ja Agilityliiton perustamisesta 20 vuotta.

– Vuosi 2026 tulee olemaan merkityksellinen – se on sekä liitolle että lajille juhlavuosi, joka huipentuu MM 2026 -tapahtumaan. Juhlavuosi tarkoittaa meille suurta työsarkaa lajin ja liiton historian tallentamisessa ja julkaisemisessa. Haluamme tuoda näkyviin lajin huiman kehityksen kuluneen 40 vuoden aikana Suomessa, Laamanen kertoo.

Agility on urheilulaji, joka perustuu koiran ja ohjaajan saumattomaan yhteistyöhön. Laji on yhdistelmä vauhtia ja tarkkuutta, sillä ­koirakoiden on kyettävä suorittamaan kilpailuradat virheettömästi ja mahdollisimman nopeasti. Maailmanmestaruudet ratkaistaan sekunnin sadasosissa eli pienikin haparointi radalla voi johtaa mitalisijoilta putoamiseen.

Suomi on pysytellyt johdonmukaisesti läpi lajihistoriansa yhtenä agilityn kärkimaista. Viimeksi vuoden 2022 MM-kilpailuissa Suomen mini-kokoluokan joukkue voitti hopeaa. Tänä vuonna MM-kilpailut järjestetään lokakuussa Tšekin Liberecissä ja sinne lähetettävä Suomen maajoukkue selviää toukokuun maajoukkuekarsinnoissa.

 

Lisätiedot:

Mia Laamanen, puheenjohtaja, Suomen Agilityliitto, 050 3212 864

Antti Kirkkola, tapahtumajohtaja, Turun kaupunki, 050 5590 103

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa