Nautitko näitä ruoka-aineita päivittäin?

 

Juurekset: Juurekset ovat erinomainen hiilihydraattien lähde! Sisältävät kuituja, vitamiineja, hivenaineita ja antioksidantteja. Syö vaihdellen porkkanaa, palsternakkaa, perunaa, juuriselleriä, lanttua, punajuurta, maa-artisokkaa, mustajuurta, bataattia ja retiisiä.

Hedelmät ja marjat: Hedelmät ja marjat sisältävät paljon kuituja, vitamiineja, hivenaineita ja antioksidantteja. Ne sopivat erinomaisesti välipalaksi tai jälkiruoaksi, jos aterian jälkeen tekee mieli jotain makeaa. Hedelmien sokeria ei tarvitse pelätä, sillä niiden sisältämät ravintoaineet kompensoivat niiden sisältämän vähäisen sokerimäärän enemmän kuin hyvin!

Vihannekset: Vihannekset ovat erinomaisia lautasen täytteitä, jos painon kurissa pitämisen kanssa on ongelmia. Vihannekset ovat täyttäviä ja sisältävät vitamiineja, hivenaineita ja antioksidantteja. Avokado kuuluu tähän ryhmään ja sisältää paljon hyödyllisiä rasvahappoja. Runsas vihannesten saanti vähentää ylipainon, sydän- ja verisuonisairauksien sekä joidenkin syöpien riskiä. Päivittäin pitäisi syödä vähintään 500 grammaa vihanneksia, hedelmiä, marjoja ja juureksia. Perunaa ei lasketa tähän suositukseen, mutta sitä on kuitenkin hyvä syödä – mieluiten keitettynä.

Vilja- ja täysjyvätuotteet: Vilja- ja täysjyvätuotteet sisältävät paljon kuituja ja täysjyvää. Kuidut auttavat säätelemään veren rasvoja, ovat hyväksi vatsan toiminnalle ja ovat myös hyvää ravintoa hyville vatsan bakteereille. Täysjyvätuotteiden on osoitettu voivan alentaa sydän- ja verisuonisairauksien, II-tyypin diabeteksen ja joidenkin syöpien riskiä.

Palkokasvit: Palkokasvit ovat hyvä hiilihydraattien lähde, sillä ne sisältävät paljon proteiinia. Lisäksi ne sisältävät paljon kuituja, vitamiineja ja hivenaineita. Jos jostain syystä haluat rajoittaa hiilihydraattien saantia, säilytä edes pavut, linssit ja herneet ruokavaliossasi.

Lähde: Elixia

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa