Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan aikuisten tulisi juoda 2–3 litraa vettä päivässä. Puolet määrästä pitäisi juoda ja toinen puoli voi tulla ruoan mukana.
Osallistuu kehon lämpötilan säätelyyn
Elimistö pyrkii pitämään yllä lämpötasapainoa. Keho poistaa lämpöä muun muassa hikoilun ja uloshengityksen mukana. Hikoilun mukana menetetty neste pitää korvata juomalla, tai seurauksena voi olla nestehukka.
Kiihdyttää aineenvaihduntaa
Vedenjuominen lisää virtsaamista. Pissan mukana rakosta poistuu aineenvaihduntatuotteita. Mikäli vettä ei juo tarpeeksi, munuaiset voivat vaurioitua, kun veteen liuonneet kuona-aineet eivät poistu riittävän tehokkaasti virtsan mukana.Lisäksi vesi auttaa ravinteiden kulkeutumista soluille, mikä osaltaan myös kiihdyttää aineenvaihduntaa. Jokainen solu tarvitsee toimiakseen vettä.
Edistää suoliston toimintaa
Nesteen nauttiminen ehkäisee ummetusta. Ulosteen syntyyn vaikuttavat vesi ja ravintokuidut, joten nestetasapainosta huolehtiminen auttaa ehkäisemään ummetusta.
Piristää
Kehon nestetasapaino vaikuttaa myös vireyteen. Pienikin nestehukka voi aiheuttaa väsymystä ja nostaa sydämen sykettä. Nestehukka vaikuttaa sekä henkiseen että fyysiseen suorituskykyyn. Liikuntasuoritukset ja aivotyö sujuvat paremmin, kun nestetasapaino on kunnossa. Kokeile korvata kesähelteellä iltapäiväkahvi isolla lasillisella viileää vettä!
Pitää nälän loitolla
Vesi täyttää vatsaa ja näyttää vähentävän napostelun tarvetta. Se voi auttaa painonhallinnassa.Tutkimuksissa on havaittu, että päivittäistä vedenjuontia lisäämällä voi hillitä näläntunnetta. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan vedenjuontia lisäämällä ihmiset söivät päivittäin noin 200 kilokaloria vähemmän. Vedenjuonnilla ei ole havaittu kuitenkaan energiankulutusta lisäävää vaikutusta, vaikka aineenvaihdunta kiihtyykin.
Pitää ihon kauniina
Nestehukka näkyy myös ihon kunnossa. Liian vähäinen vedenjuominen voi näkyä ihon sameutena ja ryppyinä. Tartu siis vesilasiin ja kosteuta ihoasi sisältä päin!
Vettä voi juoda myös liikaa
Runsas vedenjuominen voi olla rasite munuaisille. Nopea vedenjuomisen lisääminen voi aiheuttaa myrkytystilan, kun munuaiset eivät ehdi poistamaan vettä elimistöstä. Vesimyrkytykseksi kutsutussa tilassa veren natriumtaso laskee liian alhaiseksi.
Julkaistu Iltalehdessä 6/2020
Uutissi Turust 12.5 -ei virallissi mut torellissi

Uutissi Turust. Uutispuristimena Vähä Heikkilä morjens. ooo Turun ratikan suunnittelu vaaj jatkuu ja jatkuu. Sevverran kuulin et maanpualustuksellisist syist
Uutissi Turust 5.5 -ei virallissi mut torellissi

Uutissi Turust. Uutislekkerinä Vähä Heikkilä morjens. ooo Lääkäreitten aika pakkaa menemä lomakkeiren täyttämiseen ja muuhun pyrokratian pyärittämiseen. Yks entinen
Mitä äidille lahjaksi viikon pääst?

❤️ Lämmin ja henkilökohtainen Itse kirjoitettu kirje tai kortti: Kerro, mitä arvostat hänessä. Aito, käsinkirjoitettu viesti koskettaa usein eniten. Valokuvakirja
Vapun vieton historia on monivaiheinen ja se ulottuu pitkälle keskiajalle asti.

1. Alkuperä: Pyhä Valpuri Vapun nimi juontaa juurensa 700-luvulla eläneeseen pyhään Valpuriin (Saint Walburga), joka oli englantilainen luostarinjohtaja Saksassa.
Mämmi ”ilman mitään krumeluureja”

Mämmin historia on yllättävän pitkä ja mielenkiintoinen – se juontaa juurensa jopa keskiajalle, ja mahdollisesti vielä kauemmas. Vaikka nykyisin mämmi
Mistä ne pääsiäispuput oikein tuli?

Mistä ne pääsiäispuput oikein tuli? Vaikka pääsiäiseen Suomessa on perinteisesti kuulunut virpomista, pajunkissoja ja mämmiä, on monelle tuttu myös