Hyvi uutissi – Näin lisäät aineenvaihduntaa ja terveyttä

 

1. Muista aamiainen

Syömällä monipuolisen aamiaisen voit vaikuttaa aineenvaihduntaan loppupäivän. Katso, että saat aamupalalla tarpeeksi proteiinia ja kuitua. Esimerkiksi täysjyvätuotteita ja maustamatonta jogurttia, jonka päällä on kourallinen marjoja ja pähkinöitä.

2. Nauti kahvista

American Journal of Clinical Nutrition-lehdessä julkaistu tutkimus osoitti, että kofeiini voi vilkastuttaa aineenvaihduntaa 3–11 prosenttia. Tämä voi auttaa polttamaan ylimääräiset 98 – 174 kaloria päivässä. Opettele juomaan kahvi ilman ylimääräistä sokeria ja rasvaisia maitoja, niin vältät turhat kalorit ja rasvat.

3. Vaali unta

Aineenvaihdunta toimii päivällä hyvin, jos keho saa levätä kunnolla. Univaje vaikuttaa monin tavoin elimistön toimintaan ja aineenvaihduntaan. Väsyneenä hormonitoiminnassa ja sokeriaineenvaihdunnassa tapahtuu muutoksia, jotka saavat ruokahalun kasvamaan.

4. Stressi pois!

Vähemmän kuin univaje, mutta pitkittyessään myös stressi vaikuttaa aineenvaihduntaan koholla olevan kortisolitason kautta. Siksi kaikenlainen rentoutus on suositeltavaa, oli se sitten kylpy, kävely tai kirjan lukeminen.

5. Unohda alkoholi

Alkoholi vaikuttaa aineenvaihduntaan lisäten riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen ja muihin aineenvaihduntasairauksiin. Iltaisin kannattaa viinilasillisen sijaan suosia esimerkiksi kamomillateetä. Se voi rauhoittaa eikä suinkaan pilaa unenlaatua kuten viini voi tehdä.

6. Käytä koko kroppaasi

Kaikki liikkeet, joissa käytät useampaa kuin yhtä lihasryhmää, voivat nopeuttaa aineenvaihduntaa seuraavaksi vuorokaudeksi. Monet liikkeistä voivat olla arkisia: siivousta tai vaikka lumenluontia. Kyykistele, kurottele, ole aktiivinen. Vesijuoksu on loistava liikuntamuoto koko kkehon aktivoimiseen.

7. Katso, mitä syöt

Valitse hyviä rasvoja. Oliiviöljy, avokado ja pähkinät voivat auttaa aineenvaihdunnan ylläpitämisessä. Muista myös täysjyvätuotteet, vihannekset ja hedelmät. Ne vauhdittavat aineenvaihduntaa.

8. Pylly ylös

Aineenvaihdunta kiihtyy heti, kun lähtee paikoiltaan liikkeelle. Siksi liian pitkään istumista kannattaa välttää. Tauko joka työtunti kannattaa. Nouse ylös myös kesken television katselun tai kirjan lukemisen.

9. Säädä lämpötilaa pienemmälle

Viileässä oleskelu kannattaa, sillä kehon ruskean rasva alkaa toimia parhaiten 15-asteessa. Ruskea rasva kuluttaa energiaa polttaessaan rasvaa, parantaa elimistön sokeritasapainoa ja vähentää haitallisen kolesterolin määrää.

Sen aineenvaihdunta moninkertaistuu kylmäaltistuksen aikana. Parasta aktivoimiselle on pitkäaikainen viileässä oleskelu.

Makuuhuoneen lämpötilan lasku 17 asteeseen riittää vilkastuttamaan ruskean rasvan aineenvaihduntaa.

10. Juo riittävästi

Muista juoda vettä riittävästi päivän mittaan. Joidenkin neuvojen mukaan vesi tulisi juoda aina kylmänä, jotta se tehostaisi paremmin aineenvaihduntaa.

Lähde: Iltalehti

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa