Hyvi uutissi -Korkeasaaren karhut menivät talviunille

Korkeasaaren eläintarhan karhut ovat vetäytyneet talviunille. Kuva: Mari Lehmonen / Korkeasaari

Karhut pärjäävät talven yli syksyn aikana kerrytetyn rasvavaraston turvin.

Korkeasaaren eläintarhan karhut ovat vetäytyneet talviunille. Karhut ovat kerryttäneet rasvavarastojaan syksyn mittaan, joten ne voivat nukkua usean kuukauden ajan, tiedottaa eläintarha.

Eläintarhan karhulinnassa asuvat 21- ja 16-vuotiaat naaraskarhut ovat viettäneet viime viikot pääasiallisesti talvipesässä.

Korkeasaaren eläintenhoitajat ovat keventäneet karhujen ravintoa sitä mukaa kuin niiden ruokahalu on hiipunut. Karhut ovat syöneet viime päivinä enää vain salaattia, omenaa ja porkkanaa.

Eläintarhan karhut ovat suosineet puuhaketta tämän talven pesämateriaalina. Karhut ovat pehmittäneet nukkumapaikkoja esimerkiksi jäkälillä, risuilla sekä männyn ja kuusen oksilla.

Karhujen talviunet keskeytyivät viime vuonna jo jouluna rikkoutuneen vesiputken vuoksi. Nyt karhut jättivät viime vuoden epäonnisen pesäkopin kokonaan käyttämättä, eläintarha kertoo.

Tavallisesti Korkeasaaren karhut ovat heräilleet talviuniltaan helmikuussa.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa