Järripeippo on erityisen kaunisvärinen lintu

Kuva: Heikki Junnila

Järripeipon voi nähdä nyt muutolla ja lintujen ruokintapaikalla – välillä talvellakin lintulaudalla, vaikka lähes koko järrin pesimäkanta muuttaa. Järripeipot hakeutuvat mieluusti ruokinnoille. Ne syövät erilaista siemenravintoa ja marjoja. Auringonkukansiemenet ja hienoksi murskattu maapähkinä ovat energiapitoisina hyvää tarjottavaa.

Järripeippo on erityisen omasävyinen, kaunisvärinen lintu. Kansanomaisena nimenä järristä käytetään myös nimeä härkäpeippo. Järripeippo on boreaalisen vyöhykkeen lintu ja sen levinneisyys ulottuu Skandianaviasta kauas Itä-Siperiaan. Täkäläinen kanta talvehtii Länsi-Euroopassa, tuhatkunta yksilöä Suomessakin. Järripeipon kanta on runsas, mutta sekin on ollut laskussa. Järrin levinneisyys Suomessa on vahvasti painottunut pohjoiseen. Siksi se ei ole etelässä niin tunnettu, mutta Lapissa hyvin tuttu.

Ajankohtaiseksi järrin tekee juuri nyt se, että järripeipon muutto on edelleen menossa, marraskuulle saakka ja toisaalta se, että järripeipon voi päästä nyt mukavasti näkemään ruokinnalla ja lintulaudalla.

 

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa