Hiihto on tehokasta terveysliikuntaa

 

Hiihto kehittää kuntoa monipuolisesti

Murtomaahiihto on yksi parhaista liikuntamuodoista. Se kehittää kestävyyskuntoa, lihasvoimaa ja liikehallintakykyä eli terveyskunnon kaikkia osa-alueita. Hiihtoa voivat harrastaa kaikenikäiset ja kaiken tasoiset liikkujat. Hiihtäessä jokainen voi helposti säädellä, miten tehokkaasti itseään rasittaa. Tasaisessa maastossa tai jäällä voi kuntoilla kevyesti. Enemmän tehoa hiihtoon taas saa valitsemalla vaihtelevan maaston, jossa on reiluja ylä- ja alamäkiä.

Hiihto on tehokasta terveysliikuntaa

Itselle sopivalla hiihtotyylillä, positiivisella mielellä ja asianmukaisilla välineillä hiihto on oivaa terveys- tai kuntoliikuntaa.

Hiihdolla on monia myönteisiä vaikutuksia terveyteen, esimerkiksi riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin pienenee. Näiden fysiologisten vaikutusten lisäksi ulkona raikkaassa ilmassa liikkuminen on mieltä virkistävää ja rentouttavaa, jolloin hiihto voi toimia hyvänä stressin purkajana.

Hiihto

  • parantaa hapenottokykyä. Hiihto vahvistaa tehokkaasti verenkierto- ja hengityselimistöä, koska koko kroppa on mukana hiihtoliikkeissä.
  • ylläpitää toimintakykyä monipuolisesti. Hiihto ei kehitä pelkästään kestävyyttä vaan vahvistaa myös lihaksia ja kehittää liikehallintaa kuten tasapaino- ja koordinaatiokykyä. Hiihtäessä kehittyvät erityisesti reisi-, vatsa-, selkälihakset sekä käsivarren lihakset.
  • soveltuu nivelvaivoista ja kulumista kärsiville. Esimerkiksi kävelyssä tai juoksussa niveliin kohdistuu iskuja tai paineita enemmän kuin perinteisen tyylin hiihdossa.
  • sopii pitkäkestoiseksi kestävyysliikunnaksi. Huonompikuntoinenkin jaksaa hiihtää useita tunteja ilman rasitusvammojen riskiä, kunhan säätelee vauhtiaan ja valitsee tasaisen maaston.
  • kuluttaa energiaa. Hiihdettäessä sekä ala-, keski- että ylävartalon lihakset työskentelevät tehokkaasti, jolloin kuluu paljon energiaa.

UKK instituutti

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa