Funikulaarin korjausosia odotetaan Turkuun ensi viikolla

Turun funikulaari avattiin 24. toukokuuta 2019. Arkistokuva. Kuva: Yrjö Hjelt / Yle

Funikulaari on ollut pois käytöstä runsaan viikon. Vioittunut taittopyörän laakeri hajotti koko pyörän ja koneiston akselin.

Turun funikulaarin korjaustytöt saadaan alkuun ensi viikolla, kun korjaamiseen tarvittavat varaosat saapuvat kaupunkiin. Italialainen valmistaja Leitner on lähettänyt varaosat Turkuun.

Köysien kiristimien taittopyörän laakeri rikkoutui runsas viikko sitten. Laakerivika hajoitti koko pyörän ja koneiston akselin.

– Korjauksen tarkempi aikataulu riippuu siitä, milloin varaosat saadaan, sanoo Turun kaupungilta vastaava rakennuttaja Antti Aalto.

Funikulaarin kone on purettu. Ensi viikoksi on sovittu funikulaarin vuosihuolto, jota saapuu hoitamaan funikulaarin italialaisen valmistajan Leitnerin huoltohenkilöitä. Rinnehissiä on ollut huoltamassa myös hissiyhtiö Koneen henkilökuntaa.

– Korjaus kestänee pari päivää ja toiveissa on saada funikulaari käyttöön ensi viikon lopulla, ennakoi Aalto.

Turun kaupungin mukaan vian korjaus menee takuuseen. Funikulaaria ovat vaivanneet sen vajaa kolmevuotisen historian aikana monet ongelmat.

Tarja Hiltunen

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa