FBC Turku laajentaa salibandyhallitoimintaansa

FBC Turku laajentaa elokuusta 2017 alkaen salibandyhallitoimintaansa Raunistulassa Barkerin kiinteistössä sijaitseviin kahden salibandykentän tiloihin. Jo yli 20 vuotta salibandykäytössä olevat tilat päivitetään kesän aikana vastaamaan nykyvaatimuksia: vanhempi kentistä saa uuden matto alustan, koko hallin valaistus uusitaan, kahvion sijaintia muutetaan ja lähes kultimaineen saavuttaneet yläkerran wc-tilat korjataan sekä pukuhuoneiden pinnat käydään lävitse. FBC Turun ottaessa yhtiöidensä kautta vastuulleen hallitoiminnan pyörittämisen sulkeutuu myös yksi ympyrä turkulaista salibandyhistoriaa, sillä FBC Turku ry. on perustettiin vuonna 1995, jotta tuolloin tiloissa toiminut SalibandyCenter sai asiakkaakseen yhden ison salibandyseuran.

Mahdollisuus hallitoiminnan laajentamisesta tuli FBC Turulle eteen yllättäen ja vaati perusteellista riskien sekä talousyhtälön arvioimista. -FBC Turku on jo vuosia sitten kasvanut ulos Sport Gardenilta ja viimeiset vuodet olemme ostaneet tarvitsemamme ylimääräiset kaukalovuorot Manhattan Sport Centerista. Kuitenkin Manhattanin toisen kentän sulkeutuminen ja saman aikainen salibandytoiminnan jatkumisen epävarmuus Alfan kiinteistössä pakotti meidät arvioimaan uudelleen toimintaympäristöämme ja omia toiminta edellytyksiämme. Aikaa tähän ei lopulta ollut kuin muutama viikko ja päätimme lähteä mukaan talkoisiin, kertoo taustoista FBC Turun puheenjohtaja Peter Hoffström.

TILOIHIN MERKITTÄVIÄ INVESTOINTEJA JA MUUTOKSIA

Hallin tilojen yleisilmeeseen tullaan kiinnittämään huomiota ja ennen kaikkea pitämään huoli, että hallin molemmilla kentillä pelaamiseen ja harjoitteluun on ensiluokkaiset olosuhteet. -Valaistus, mattoalusta ja kellolaitteet päivitetään molemmilla kentillä samalle tasolle. Lisäksi tilat siivotaan ja läpikäydään perusteellisesti sekä ylä wc:t korjataan, sillä niistä on tullut vähän turhan iso osa hallin identiteettiä, naurahtaa FBC Turun toiminnanjohtaja Ville Lintunen.

FBC Turun kotipesä tulee pysymään jatkossakin Niitunniskantiellä Sport Gardenissa. Raunistulan halli tullaa pääosin myymään vakiovuorojen osalta ulospäin ja tässä kaikki tilojen vanhat asiakkaat tulevat olemaan luonnollisesti etusijalla. -Tuomme mukanamme hankkeeseen uskottavuuden ja luotettavuuden kiinteistönomistajien silmissä sekä Sport Gardenilta varmasti hyväksi havaitsemiamme kokemuksia ja toimintatapoja. Tarkoitus ei ole kuitenkaan tuoda tässä kohtaa halliin esimerkiksi Beecee henkistä sini-keltaista värimaailmaa, koska hallissa on paljon muitakin käyttäjiä, kertoo halliyhtiöiden toimitusjohtajanakin toimiva Ville.

MYÖS SPORT GARDENIA REMONTOIDAAN KESÄN AIKANA

Kesän aikana myös Sport Garden saa yhden lähivuosien merkittävimmistä uudistuksistaan, kun hallin vaihdetaan heinäkuussa led-valaistus. -Led-valot eivät normaalille käyttäjälle tule näkymään kuin korkeintaan valaistuksen parempana tasaisuutena. Hyödyt tulevat näkymään sähkönkulutuksessa ja ottelutapahtumissa, jossa led-valoja pystytään sytyttämään ja sammuttamaan merkittävästi nykyisiä lamppuja nopeammin, taustoittaa Lintunen ja paljastaa samalla, että hallin kahviotiloihin on kesän aikana tulossa myös pirtsakka yllätys.

Uskoisin, että talotekniikan osalta Sport Garden alkaa olla yksi pisimmälle vietyjä urheiluhalleja Suomessa. Esimerkiksi tällä hetkellä pystyn kännykästäni mm. katsomaan valvontakameroiden kuvaa, avaamaan ulko-oven, ajastamaan sekä laittamaan päälle niin valot kuin ilmastoinnin. Olemme sitoutuneet Raunistulan tiloihin ja tavoite on luonnollisesti, että saamme kehitettyä hallin vastaavalle tasolle. Halliyhtiöidemme tarkoitus on ennen kaikkea mahdollistaa salibandyn pelaaminen ja harjoittelu kohtuullisin kustannuksin Turussa. Tavoitteena on tietysti pitää talous plussan puolella, mutta jos joku euro on kaudessa jäänyt tilille, niin olemme pyrkineet aina investoimaan ne toimintaan, kertoo halliyritystoiminnan lähtökohtia Ville.

HALLIEN HINNOITTELU JA VAKIOVUOROT

Vaikka molemmilla halleilla tulee olemaan erilliset halliyhtiönsä tulevat vuorojen hinnat olemaan lähes identtiset. Prime time vakiovuorojen hinnat Raunistulassa tulevat olemaan kello 17:30-21:30 välillä 11kk sopimuksella 85e/tunnilta. Muina aikoina hinnat tulevat olemaan tätä edullisemmat. Sport Gardenin osalta vapaita vuoroja ei tällä hetkellä ole kuin maanantaisi, tiistaisin ja perjantaisin 16:00-17:00.
Vakivuorojen osalta yhteydenotot Ville Lintuseen, ville.lintunen(at)fbcturku.net tai 040 5658050

Ilmoita haluamasi vuoron tai vuorojen ajankohta sekä mahdolliset varavuorot. Kerro myös onko ryhmällänne tai joukkueellanne ollut vuoro aiemmin hallilla. Pyrimme vahvistamaan vuorot kahden viikon sisällä.

Yhteistyössä

Yhteistyökumppaneidemme tiedotteita