Aurora-mitalilla aateloitu rokkiritari

VIIKON TURKULAINEN
Sarjassa esitellään yksi henkilö, joka on jättänyt merkittävän muistijäljen turkulaiseen sielunmaisemaan.  
Aurora-mitalilla aateloitu rokkiritari
Yleisradion pääkuuluttajana yli 40 vuotta toimineen, vuonna 2015 kuolleen  Pentti Fagerholmin soundi oli niin tunnistettava, ettei kukaan olisi voinut veikata, että samasta perheestä voi nousta  vieläkin muistettavampi  ääni. Mutta niin vaan kävi, että perheen kuopuksen Matin tietävät nekin, joille isä-Pentti on jo hiipuvaa historiaa.  Matti Antero Kristian Fagerholm tunnetaan tietysti paremmin nimellä Michael Monroe. Platinalevyjen rinnalla palkintohyllyssä komeilee nykyään myös Varsinas-Suomen liiton ansioituneen kulttuurityön tekijälle  myöntämä Aurora -mitali.
Kypsää kuuttakymppiä lähestyvä maailmankansalainen turkulaistui parikymmentä vuotta sitten. Kaupungilla hänet  voi pongata vaikka silloin, kun rokkikukko singahtaa ikäloppua naisten polkupyöräänsä sotkien Hämeenkadulta Logomoon tuomaroimaan Voice of Finlandia. Kotosalla Michaelin rakkaat ovat Johanna -vaimo ja kissat Lumi ja Nupu, joka löytyi lemmikiksi Turun eläinsuojeluyhdistyksen kautta. Naistenlehtien todistuksen mukaan Johanna saa yrittäjä Margareta Palmbergin Kaskenmäen Kukasta ruusuja useammankin kerran viikossa.

 

-Turku on mun kotini. Vaikka mulla olisi miljoonia ja voisin ostaa asunnon New Yorkista, niin pitäisin silti asuntoni täällä, sanoi Michael Apu-lehden haastattelussa muutama vuosi sitten. Simmosest puheest turkulaiset juur tykkää.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa