Kaupankäyntiä

”1600-luvun Turussa kauppaa käytiin keskiaikaiseen tapaan torilla. Aurajoen varressa myytiin veneistä muun muassa viljaa, kalkkia, sillejä, hylkeenrasvaa, kuparia ja rautaa.
Turun markkinat tarjosivat osallistujille myös monenlaista huvia. Taitojaan kiertelivät esittämässä tarinankertojat ja ilveilijät, akrobaatit ja karhunkesyttäjät, laulajat ja ennustajat. Raatihuoneella luettiin erilaisia julistuksia kansalaisten tietoon. Oluttuvat houkuttelivat puolestaan janoisia maalaisia.”
Satamassa tapahtuu;
”Suola ja kankaat olivat 1600-luvun puolivälissä tärkeimpiä merentakaisia tuontitavaroita. Suolan osuus tuonnista alkoi kuitenkin vähentyä Viipurin noustessa Turun kilpailijaksi ulkomaankaupassa. Myös kankaiden tuonti alkoi vähentyä vuosisadan loppupuolella. Suuren osan tuonnista muodostivat Keski-Euroopasta tuodut alkoholijuomat. Valtaneuvosto alkoi 1600-luvun kuluessa painottaa kotimaisen oluen ja paloviinan käyttöä, joten alkoholin tuonti alkoi hiipua.
Uusi nautintoaine tupakka tuli suosioon 1630-luvulla, jolloin myös sen salakauppa alkoi lisääntyä. Valtaneuvosto yritti rajoittaa tupakan kauppaa erilaisten monopolien ja tupakkatarkastajien avulla, mutta laiton tupakkakauppa pysyi yleisenä aiheena ajan oikeudenkäyntipöytäkirjoissa.”
Lähde: Rauno Lahtinen: Turun historia. Turkuseuran julkaisu, myynnissä Föripuodissa.

Tarinoita Turusta

Tarinoita Turusta on lyhyitä kertomuksia ja tapahtumia Turusta, yhteistyössä Turkuseuran kanssa. Kotiseutuhistoria kiinnostaa tänä päivänä yhä enemmän. On hauska lukea ja seurata kotiseutumme tapahtumia vuosikymmenien takaa.