Viisaita ohjeita ja varotoimia! Miksi auto ei käynnisty?

Viisaita ohjeita ja varotoimia! Pakkasaamut alkaa kohta.

 

Miksi auto ei käynnisty?

Auton käynnistyminen akun tyhjentyessä vaatii akulle apuvirtaa. Auton akun lataus apuvirralla ja auton käynnistys mahdollistavat sen, että tämän jälkeen auton oma latausjärjestelmä lataa auton akkua ajon aikana.

Auton käynnistys apuvirralla on hyvä jättää ammattilaiselle vahinkojen välttämiseksi. Virheellinen apukäynnistys voi johtaa auton sähköjärjestelmän tai akun rikkoutumiseen. Käynnistysapu on suositeltavaa tilata, sillä käynnistyspalvelun hinta on lopulta häviävän pieni verrattuna mahdollisiin itse aiheutettuihin vahinkoihin.

Kaskovakuutus korvaa usein auton käynnistyksen, kun matkanteko keskeytyy ajoneuvon teknisen vian takia. Avustuksessa ei ole omavastuuta tai bonusmenetystä. Tarkista oma vakuutuksesi ja päivitä korvaamaan.

Miksi auto ei käynnisty?

Kun auto ei käynnisty, on syynä monesti auton akun tyhjentyminen. Naksuminen startatessa viittaa yleensä siihen, että auton akun jännite on liian matala ja siksi auto ei käynnisty. Tällöin starttiapu voi olla tarpeen.

Miksi auton akku tyhjenee? Auton akun tyhjentyminen saattaa johtua liian vähäisestä akun lataamisesta. Varsinkin lyhyillä ajomatkoilla auton akun lataus saattaa jäädä puutteelliseksi. Mahdollista on myös, että auto ei käynnisty koska auton akku saattaa olla käyttöikänsä lopussa. Jos akku ei pidä varausta yllä eikä lataudu normaalisti, ei apuvirta autoon ole oikea ratkaisu vaan auton akun vaihto on silloin ajankohtainen.

Auton akun tyhjentymistä ei välttämättä huomaa ennen kuin on liian myöhäistä. Jonakin kauniina aamuna auto ei starttaa ja akun vaihto autoon on tarpeen. Naksuminen startatessa viittaa yleensä siihen, että auton akku on tyhjentynyt eikä auto sen takia starttaa. Tällöin auton akun lataus on tarpeen. Lyhyitä ajoja ajavilla riski auton akun tyhjenemiseen on tavallista suurempi varsinkin pakkasilla. Auton akun irroitus, akun lataus ja auton akun vaihto onnistuu ammattilaiselta vuoden jokaisena päivänä 24h. Tarvittaessa he järjestävät myös auton hinauksen huoltoon.

Älä anna kelien yllättää!

Kannattaako ottaa apuvirtaa toisesta autosta, jos auto ei käynnisty?

Auton apukäynnistys on mahdollista tehdä itse ottamalla apuvirtaa toisesta autosta – mutta tässä on riskinsä. Auton apukäynnistys eli starttiapu tehdään apukaapeleita käyttäen, ja molempien autojen tulisi olla sammutettuna apukaapeleita kytkettäessä. Nykyajan autot ja niiden kehittyneet tietokonejärjestelmät tekevät kuitenkin apuvirran johtamisesta autosta toiseen sekä auton käynnistämisestä apuvirralla tarkan prosessin esimerkiksi virran jännitteiden suhteen. Siksi suositeltavaa onkin jättää auton käynnistys apuvirralla ammattilaiselle, jolloin mahdolliset kalliit vahingot vältetään. Pahimmassa tapauksessa kokemattoman apukäynnistäjän käsittelyn jälkeen kumpikaan auto ei käynnisty.

Säilytä ammattilaisen numero puhelimessa kun tarvitset apua  02 2395110 Harkka-tiepalvelu 24h Turku

https://www.hinauspalveluturku.fi/tiepalvelut/auton-apukaynnistys.html

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa