Viikon turkulainen Veepee Lehto

 

Kaiken takana on Veepee

Veli-Pekka tai niin kuin kaikki sanovat Veepee Lehto on sanataituri ja esiintyjä, jonka ansioista aina mainitaan ensimmäisenä ”Kaiken takana on nainen” ja muut lukuisat hitit, jotka hän on tehnyt yhteistyössä Matin ja Tepon kanssa. Tämä ei ihan tee oikeutta kirjoittamisen ammattilaiselle, jonka sanoituksia ovat Ruohosen veljesten lisäksi levyttäneet kymmenet muutkin taiteilijat ja jonka kynästä ovat lähtöisin muun muassa kaksi euroviisujen Suomen karsinnan voittajaa. ”Eläköön elämä” ja ”Sata salamaa” mainitaan usein, kun mietitään fiksuimpia suomalaisia euroviisukappaleita aikana ennen Lordia ja Käärijää. Kaiken kaikkiaan Veepee on työstänyt toista tuhatta sanoitusta.

Turkulaiset saavat olla Veepeelle kiitollisia siitä, että nyt jo seiskavitosensa täyttänyt mies on pitänyt koko uransa ajan korkealla Turun ja Turun murteen lippua. Aku Ankan murrealbumia Kui, sanos Aku myytiin uskomattomat 85000 kappaletta. Hänen hauskat turunmurteiset levytyksensä kuten ”Mää myännän kaike” ovat kestäviä ilopillereitä.  Ja tietysti Veepee muistetaan aina, kun Tepsi tekee maalin. ”Hunajata” on vastustajien parissa nimetty ylivoimaisesti ärsyttävimmäksi SM-liigan maalilauluksi. Joskus ajattelematon TPS-johto on varovasti ehdotellut laulun vaihtamista, mutta saanut silmilleen fanien pöyristyneen vastustuskuoron.

Sitä ei moni tiedä, että ansaittua valtion taiteilijaeläkettä nauttiva Veepee on koulutukseltaan ihan muuta kuin runopoika. Hänellä on ekonomin paperit ja lääke-esittelijän pätevyys.

Pikkulinnut ovat laulaneet, että Veepeeltä ilmestyy tänä keväänä muistelmateos, jossa käydään läpi hänen taipaleensa Matin ja Tepon menestyksen takana ja muut värikkäät vaiheet.

Kuva: Mari Lehto/veepeelehto.com

 

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa