Viikon turkulainen Tommie Mansfield

 

Tommie oli Nummenpakan Chuck Berry

Nyt, kun Jussi Raittinen on siirtynyt taivaalliseen orkesteriin, on hyvä muistella myös hänen turkulaista bändikaveriaan ja hengenheimolaistaan Pekka Nurmea. Tällä nimellä eivät kellot juuri soi, mutta kun sanotaan taiteilijanimi Tommie Mansfield, niin vanhojen rokkidiggarien päät alkavat nyökytellä.
Omaperäinen, itseoppinut muusikko Tommie alkoi soittaa itse rakentamaansa kitaraa jo 1950-luvulla aivan Johnny be good  -hengessä. Manageri Helge Siimes poimaisi hänet kesäkiertueelle ja sillä kohtasivat Jussi Raittisen ja Tommien tiet. Kaverusten perustama Tommie Mansfield Group oli pienoinen aikansa ilmiö. Tommie muistetaan myös ihka ensimmäisen Ruisrokin esiintyjänä vuodelta 1971.
Tommie oli niitä turkulaisia, joita joskus kutsutaan nimellä kylähullu. Hän oli tuttu näky Turun katukuvassa kaahottaessaan ympäri kaupunkia kitara risaisesta kassista pilkottaen, itse värkkäity lännen miehen vaateparsi yllä.  Yleisesti ei tiedetty, että sitä kitaraa hän kyllä käsitteli taiturin tavoin. Kitara soi Chuck Berryn tapaan polvi maassa tai vaikka selällään. Erakkona Nummenpakan vinttikamarissa asunut Tommie menehtyi puhjenneseen vatsahaavaan jo 40-vuotiaana vuonna 1981.

 

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa