Viikon turkulainen Timo Soikkanen

 

Timo Soikkanen tuntee Kekkosen

Tohtori, professori emeritus Timo Soikkanen ei omien sanojensa mukaan osaa piirtää edes tikku-ukkoa, vaikka on taiteellista sukua. Hänen äitinsä oli sisustusarkkitehti ja tätinsä Liisa Tanner, varsinkin lukuisten muotokuviensa ansiosta huipputekijäksi tunnustettu taidemaalari. Olavi Paavolaisen kanssa nuorena kiihkeän suhteen elänyt Liisa istutti sisarenpoikaansa usein mallinaan. Yksi näistä nuoruuskuvista koristaa Soikkasten kauniin, Aurajokimaisemassa sijaitsevan kodin seinää.

Jos ei ole Soikkanen piirtäjämiehiä, sitä arvostetumpi hän on tutkijana. Turun yliopiston poliittisen historian laitoksella hänet mainitaan legendana, persoonana ja ilmiönä, jonka luennot olivat kuin performansseja ja omiaan houkuttamaan yhä uusia tekijöitä tämän Turussa voimakkaasti elävän tieteenalan pariin.  

Soikkanen on kirjoittanut yli 200 julkaisua, järkälemäisen ulkoasiainministeriön historiikin ja lukuisia muita kirjoja. Akateemista huumoriakin on kaskuja rakastava Soikkanen tuottanut. Yksi tutkimuskohde hänelle kuitenkin on ollut yli muiden: presidentti Urho Kekkonen. Orimattilassa  sijaitsevassa arkistossa on tullutv vietettyä viikkoja ja monia öitäkin yövytyn. Tutkittavaksi on riittänyt sekä Kekkosen poliittisia kannanottoja että lemmekästä kirjeenvaihtoa monien viehättävien naisten kanssa.

Kuvateksti:

Timo Soikkanen ja hänen puolisonsa Henna Lohento-Soikkanen ovat myös työtovereita. Yhdessä on syntynyt muun muassa kirja Sylvi Kekkosen päiväkirjoista. Kodin seinällä on täti Liisa Tannerin Timosta maalaama nuoruudenkuva.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa