Viikon turkulainen – Teemu Rannikko

Susijengin turkulaiset aivot

Kun Susijengiksi nimitetty Suomen koripallomaajoukkue nyt hakee menestystä Euroopan mestaruuskisoista, sen on keksittävä keinot vastustajien puolustuksen murtamiseen ilman juonikasta pelintekijää  Teemu Rannikkoa, joka on siirtynyt pitkän ja loistavan  pelaajauran jälkeen valmennuspuolelle. Lauri Markkasen, Petteri Koposen ja Hanno Möttölän  ohella Teemu on ollut Suomen kansainvälisesti menestynein basketisti.

Muutama sentti lisää pituutta olisi varmasti taannut paikan NBA:ssa. Rannikko on ollut huippukoripallloilija neljällä vuosikymmenellä. Ensimmäiset meriitit aikuisten liigassa hän saavutti jo vuonna 1996, kun lietolaisen Olavi Niemisen perustama Piiloset poimi Turun Namikan kasvattaman A-poikaikäisen huippulupauksen riveihinsä.   Ammattilaisura vei Italiaan, Sloveniaan, Venäjälle ja Espanjaan. Peli-into ei sammunut kotimaahan paluuseen, kaiken kokenut konkari päätti uransa kolmanteen Suomen mestaruuteensa, nyt äitinsä suvun kotiseudulla  Salon Vilppaassa.

Rannikon pelityylistä kertoo valmentajalegenda Henrik Dettmanin arvio: -Teemu osaa tehdä kaikki pelaajat ympärillään paremmiksi. Hän voi olla kentän paras pelaaja, vaikka ei tekisi yhtään koria.

Teemu Rannikolle voi veikata menestyksekästä uraa paitsi koripallon kehittäjänä, myös mediapersoonana. Hänen tähänastiset esiintymisensä tv-kommentaattorina ovat olleet asiantuntevia ja peliä tavalliselle katsojalle hienosti avaavia.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa