Merikotkan pesintä onnistui hyvin Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomessa pesiviä pareja löytyi kuluvana vuonna 161. Onnistuneita pesintöjä oli noin sata.

 

Merikotkakanta on vakiintunut rannikoilla ja sisämaassa. Varsinais-Suomessa, Ahvenanmaalla ja Merenkurkussa pesii noin 60 prosenttia maamme merikotkista.

Sääksisäätiön laskennassa Varsinais-Suomessa pesivä pareja löytyi kuluvana vuonna 161. Onnistuneita pesintöjä oli noin sata. Myös poikasten kasvatus onnistui tavallista paremmin. Varttuneita poikasia kertyi 174.

– Merikotkakanta on 2020-luvulla Suomessa runsaampi kuin milloinkaan tunnettuna aikana. Tähän on selityksenä ainakin ihmisillekin vaarallisten myrkkyjen kuten DDT:n kieltäminen vuosikymmeniä sitten, Itämeren rehevöityminen ja tämän aiheuttama runsas ravinnon tarjonta sekä vainon loppuminen, kertoo Sääksisäätiön merikotkatyöryhmän seurantavastaava Heikki Lokki tiedotteessa.

Viimeksi kuluneen kolmenkymmenen vuoden aikana merikotkan paluu on vaikuttanut monien lintujen kantoihin. Haahka ja suuret lokit ovat vähentyneet merikotkan vaikutuksesta. Myös tulokaslajit merimetso ja valkoposkihanhi ovat joutuneet sopeutumaan kotkan läsnäoloon ja saalistukseen.

YLE/Hannu Vähämäki

Kuva: Jouko Högmander

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa