Viikon turkulainen Tamara Lund

Tamara oli sokerileipurin tytär
Puhuttaessa turkulaisista oopperataivaan tähdistä mainitaan tietysti ensimmäisinä Karita Mattila, Matti Salminen ja Seppo Ruohonen. Unohtaa ei pidä sitä, että edelläkävijä eurooppalaisille oopperalavoille oli Tamara Lund, joka muistetaan ennen kaikkea kansainvälisenä operettitähtenä, mutta joka kykeni vaikuttaviin suorituksiin vaikkapa Bize’n Carmenissa.
 Niin kuin niin moni muukin kestotähti, ponnahti Tamara pinnalle Turun messujen Ponnahdus pinnalle-kilpailussa. Vuosi oli 1959, silloin monilahjakas konditoriayrittäjien tytär Tamara jo opiskeli laulua vakavasti Heikki Teittisen johdolla ja jatkoi myöhemmin Sinbelius-akatemiassa ja Venäjällä, jonne hänellä oli sukusiteitäkin, isä Alexander kun oli bolsevikkikumousta Suomeen paenneita emigrantteja. Isoisä Hugokin oli konditoriamestari.
 Tamara ei arkaillut hypähdellä yli musiikin raja-aitojen. Hän oli jo kuuluisa iskelmälaulaja esiintyessään Kansallisoopperassa ja lähtiessään valloittamaan Eurooppaa saksalaisiin oopperataloihin. ”Sinun omasi” ja ”Lapin tango” kuuluvat suurten ikäluokkien rakkaimpiin musiikkimuistoihin. Elokuvatähtenäkin Tamara piipahti, naispääosassakin. Elokuvassa ”Kun tuomi kukkii” oli vastanäyttelijänä toinen komeaääninen sankari, Mauno Kuusisto. Turku ei lähtenyt koskaan mielestä, Tamara ja hänen oppperalaulaja-aviomiehensä vierailivat täällä usein ja  vuonna 2000 kirjatkin muuttuivat vanhaan kotikaupunkiin. Kaupunginvaltuustossakin tuli istuttua yhden kauden verran. Lahjakas Maria Lund on kuin äitinsä kuva.
Kuvateksti: Tamara Lund elokuvassa “Villin pohjolan kulta”.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa