Viikon turkulainen Ruben Oskar Auervaara

Rakkaushuijarien esi-isä

Narsismi on iltapäivälehtien nykyään suosima aihe. Erilaisilla testeillä voi tsekata, esiintyykö tätä luonteenpiirrettä lähipiirissä  ja kas: melkein jokaisen pomo ja joka toisen puoliso osoittautuukin pahimman luokan narsistiksi.
Jos diagnoosi olisi ollut käytössä silloin, kun Rettigin tupakkatehtaan varastomestarin poika Ruben Jansson alkoi tehdä tuhojaan naismaailmassa, olisi voitu sanoa, että kyseessä oli varsinainen narsistien esi-isä. Rubenin vuonna 1935 käyttöön ottama nimi  Auervaara oli vähän niin kuin heteka tai mono, sitä alettiin käyttää yleiskielessä kaikista rakkaushuijareista ja lievemminkin lipevistä hurmureista.

Ruben Oskar Auervaara ei tarvinnut uhreja löytääkseen somea eikä sähköpostia, hän laski saalisverkkonsa lehtien henkilökohtaista -palstoille. Niillä seuraa etsi milloin lentokapteeni, milloin yksinäinen kartanonomistajaparka.  Huijaus oli sydämetöntä ja julmaa. Pahimmassa tapauksessa petetty morsio ajautui itsemurhaan. Monet varakkaat naiset menettivät suuren osan omaisuudestaan ”satunnaisiin ja väliaikaisiin talousvaikeuksiin” joutuneen Auervaaran auttamiseksi. Tuomion  oikeudessa vuolaasti kyyneleitä valutellut Auervaara sai 20 naisen huijaamisesta, todennäköisesti uhreja oli paljon enemmän.  Samalla tavoin  kuin Mika Waltarin näytelmässä ”Gabriel, tule takaisin” eivät huijatut läheskään aina suostuneet myöntämään, että heitä oli julmasti vedätetty.  Auervaara kertoi mielellään, että oli Gabriel-näytelmän esikuva, mutta huijasi luultavasti siinäkin. Waltari kirjoitti teoksen  ennen kuin Auervaarasta tuli kansallinen kuuluisuus.

Auervaaran ympärille on kudottu jonkinlaista ruusuista veijaritarinaa. Todellisuudessa tämänkertaisen viikon turkulaisen elämänpolku oli surullinen.  Hän ei ollut pelkästään sulava huijari, vaan myös ihan tavallinen rikollinen, varas ja kavaltaja.  Ruben pantiin vankilaan ensi kertaa 16-vuotiaana, sen jälkeen hän kulutti sellien lavereita kolmena vuosikymmenenä sekä Suomessa että Ruotsissa.  Taival päättyi vuonna 1964 Helsingin poliisikamarin pidätysselliin, mistä hänet löydettiin hirttäytyneenä tai hirtettynä. Sitä ei koskaan saatane selville, ripustautuiko Ruben Oskar köyteen itse vai oliko kyseessä rikollisten kosto niin kuin myös huhuttiin.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa