Viikon turkulainen Ressu Redford

 

Piuhan Ian Gillan suomentui Fazerin myötä 

1980-luvulla toimi Aurakadun vinttihuoneistossa Studio 55, legendaariseksi mainitun Rauno ”Leppari” Lepistön perustama musiikkitehdas. Veijo ”Vekke” Mäki  työskelteli puulaakissa äänittäjänä. Vekken kaveri  Alikoivisto  kertoi nojailleensa  yhtenä iltana ravintola  Ikituurissa baaritiskiin, kun  viereen oli ilmaantunut kaveri, joka väitti osaavansa laulaa yhtä hyvin kuin englantilaisen Deep Purple -yhtyeen Ian Gillan.  Vekke sanoi, että semmoinen hemmo pitää heti ottaa koelauluun. Yllättäen tämä Maskun Piuhasssa asuva tyyppi olikin vakuuttava esiintyjä, vaikka siihenastinen keikkakokemus rajoittui  kitarointiin raisiolaisessa punk-bändissä. Kauppaopiston matkailulinjaa käyneen Maskun Gillanin nimi oli Esa Mäkelä. Syntyi  Bogart co. joka  veti parhaimmillaan suosiossa vertoja Dingolle.  Tytöt pyörtyilivät keikoilla ja bändiä kuskattiin faneilta turvaan järjestysmiesten voimin. Suosio jatkui muutaman vuoden, mutta yritelty kansainvälinen läpimurto jäi piippuun ja Bogart laitettiin telakalle jo vuonna 1989.  Bogartin syntyessä Vekke otti taiteilijanimen Vinnie Lane. Esa valitsi nimen Ressu Redford, sillä hän yhä jatkaa yhtenä Suomen pop-taivaan kirkkaimmista tähdistä. Onnenpotkuksi muodostui se, että Fazer tarvitsi korkealta laulavan taiteilijan Fazerina -suklaapatukan mainokseen. Ressu hämmästeli mainosta äänitettäessä, että ”onnistuihan tämä vaikka en ole koskaan laulanut suomeksi”.  Sävelmän tehnyt ja mainoksen tuottanut Juha Tapaninen kannusti vaihtamaan esiintymiskielen kotimaiseen ja niin kuin sanotaan – loppu on historiaa.

Kuvateksti:
Ressu Redfordin 90-luvun tyyli oli teinityttöjä pyörryttävä

 

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa