Viikon turkulainen Petteri Orpo

 

Viikon turkulainen on asiapetteri

Johan siitä on sen verran aikaa kulunut, että on taas aika saada turkulainen hallituksen johtoon. Jos turkulaisuudeksi lasketaan kirjoilla olo täällä, niin aikaa edellisen turkulaisen pääministerin kauden päättymisestä vierähti 51 vuotta (Rafael Paasio). Jos syntyperäinen turkulaisuus kelpaa, niin vain 41 vuotta (Mauno Koivisto).

Petteri Orposta ei päästä tekemään paasiomaista sankaritarinaa malliin kansakoulupohjalta rakennustyömaalle, sitten kirjapainon mustakouraksi ja politiikkaan. Ei myöskään koivistolaista legendaa pikakivääriampujasta sataman kautta tohtoriksi. Petteri on ammattipoliitikko, joka karkasi ylioppilaspolitiikkaan kesken opintojen ja pakersi kuivakasta pro graduaan lopulta 12 vuotta. Pätevöitymistä nyt alkavaan tehtävään on kasautunut puolueen puheenjohtajana, muutaman sortin ministerinä (opettavaisimpana kaiketi valtiovarain-) ja eduskunnan puhemiehistön jäsenenä.

Ne ajat, jolloin ammattipoliitikolle vinoiltiin, että ”hän ei ole tehnyt päivääkään oikeita töitä” ovat mennyttä maailmaa. Politiikka on yhä useammin täysipäiväinen, koko elämän kestävä ammatti ja sen parissa työskentely vaatii perehtymistä, oppimista ja pitkää pinnaa. Sitä tohtori Markku Jokisipilän ”asiapetteriksi” nimittämällä Orpolla on ja sitä hän toden totta tulee tarvitsemaan, kun parittomat kaverukset, perussuomalaiset ja rkp kipuilevat, miten yhteisessä paatissa pysyttäisiin.
Petteristä voi kertoa paljon asiallista, mutta lööppiaiheeksi hänestä ei oikein ole. Suurin skandaali tähän mennessä lienee ylinopeussakko. Satasta tuli köröteltyä kahdeksankympin alueella. Hui kauhistus.
Jaa juu: iso plussa Petteri Orpolle siitä, että hän on kova kalamies. Sellainen on joskus kohonnut pääministeriäkin korkeammalle valtakunnan arvojärjestyksessä.
 

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa