Viikon turkulainen Pekka Ruola

Pekka on periaatteen mies

Kunnallisneuvs Pekka Ruolan juuret ovat Kustavin  Vähä-Ruolassa, mistä Ruolan suku ponnahti maailmaa valloittamaan. Pekan isällä oli merimiestausta, niiltä reissuilta tuli ideoita yrittäjyyteen. Pesu-Koitossa alettiin prässätä juhlapukujen housuja ja poistaa niihin pinttyneitä rasvatahroja puhdistetulla bensalla. Prässäämö kasvoi suurvarustamojen teollisuuspesulaksi ja prässäämön poika alan yrittäjien järjestön, kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen päätoimiseksi puheenjohtajaksi. Valtuustossa hän istui vuodesta 1981 alkaen.
Poliitikkona Pekka oli sinipunamiehiä. Kokoomuksen ja demarien kädenlyönti johti Turussa moniin kauaskantoisiin hankkeisiin. Näistä on mukava lukea Pekan paksusta muistelmakirjasta ”Intohimona Turku”.

Ura olisi jatkunut vielä pitkäänkin, ellei Ruola olisi niin vankka periaatteen mies. Kaksi pullollista mieliolutta Karhu Vahvaa ennen kokoukseen lähtöä johtivat rattijuopumustuomioon ja irtisanoutumiseen luottamustoimista vuoden 2008 kesäkuussa. Viisari heilahti 0,29 asti, 0,22:lla olisi selvinnyt huomautuksella.  Kumppanit politiikan molemmilta laidoilta maanittelivat jatkamaan ja vakuuttivat tuen jatkumista, mutta Pekka oli  taipumaton. Moka mikä moka ja vastuu oli kannettava, muukin kuin se paljon puhuttu ”poliittinen vastuu”.

Viime vuodet ovat olleet Ruolalle vaikeita.  Rakas puoliso, yrittäjä, galleristi  ja  kulttuurihistorioitsija Marjo Brunow-Ruola menehtyi marraskuussa 2023 ja Pekan puhekyky on hävinnyt aivoverenkiertohäiriön johdosta. Ystävien ja velipoikien kanssa pidetyt säännölliset tapaamiset jatkuvat ja pitävät mieltä virkeänä.

 

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa