Viikon turkulainen Numppa Nummelin

Jääkenttien
viuluniekka
Timo ”Numppa” Nummelin jää luultavasti ainoaksi pelaajaksi, joka on valittu vuoden parhaaksi jalkapalloilijaksi että jääkiekkoilijaksi, siksi täysipäiväistä ja ympärivuotista kummankin lajin harjoittelu nykyään on. Historiaan Numppa jää paitsi pelitaidoistaan, myös unohtumattomasta maalituuletuksestaan, jossa markkeerasi viulunsoittoa.
Tarina tuuletuksen takana on koskettava. Isän poika se siinä soittoasentoa ottaa. Timo Nummelinin isällä Viljo Nummelinilla oli huonekalukiillottamo, ensin Multavierunkadulla, sitten Eerikinkadulla. Mööpelien plankkaaminen oli kuitenkin ”vain” leipätyö.
Elementissään Viljo Nummelin oli orkesterilavalla. Hän soitti muun muassa Raffu Valtosen kuuluisassa Inari-orkesterissa ja Metro-tyttöjenkin  kanssa esiintyneissä Sävelpojissa. Nuoruuden kuvissa upslaakihousuihin ja pyöreisiin, sarvisankaisiin silmälaseihin sonnustautunut Viljo seisoo Itäinen Pitkäkatu 78:ssa olleen puutalon portaalla ja soudattaa strokaa viulun kielillä.
Numppa ei tarkkaan muista, milloin otti viulunsoiton tavaramerkikseen,  jossakin 70 -luvun lopun ottelussa Ilvestä vastaan se kuulemma tapahtui. Nummelin on kertonut usein, että tuuletustapa syntyi alitajunnasta, ei harkitusti. Niin varmaan. Urheilussa laakereita niittävän miehen ajatuskulku saattoi lapsuusmuistojen perusteella kulkea niin, että terveisiä taivaaseen iskä, jonkin sortin taiteilija se olen minäkin.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa