Viikon turkulainen Mari Leppänen

 

Mari pyhiinvaeltaa Littoistenjärven ympäri

Turun piispa Mari Leppänen on julkaissut yhdessä Johanna Venhon kanssa kirjoittamansa elämäkertateoksen Kotimatkoja. Kirja antaa paikoin vavahduttavan kuvan siitä, millaiseen hengelliseen piinaan Suomen ensimmäinen lestadiolaisessa herätysliikkeessä kasvanut piispa joutui valitessaan pappisuran. Liikkeen vanhimmilta tuli tylyä viestiä: olet ulkona meidän liikkeestämme ja olet ulkona Jumalan valtakunnasta. Myös Marin puoliso, Liedon kirkkoherra Risto Leppänen, erotettiin lestadiolaispuhujan tehtävästä. Lapsuutensa ja nuoruutensa rakkaimmat hetket herätysliikkeen parissa viettänyt Leppänen koki ulos sulkemisensa niin raskaasti, että joutui hakemaan ulkopuolista apua. Lohdutusta ja tukea löytyi kanssaihmisiltä, mutta myös luonnosta ja pyhiinvaelluksilta. Pyhiinvaelluksen voi tehdä ihan yksin eikä sen tarvitse suuntautua Santiago de Compostelaan saakka: patikointi tutun Littoistenjärven ympäri voi olla pieni askel kohti pyhyyttä sekin.

Mari Leppäsen suku on ollut hengellisyyden kyllästämä. Isä, professori Juha Pentikäinen on arvostettu  uskontojen tutkija, samoin äiti Elina Pentikäinen. Isoisä, Velkuallakin palvellut rovasti Veikko Pentikäinen oli hengen mies, joka kantoi häpeää Vilho-veljestään, josta ryhtyi Neuvosto-Venäjän vakoojaksi. Uutuuskirjassa kerrotaan kiinnostavasti myös tästä sukutarinan tummasta kohdasta.

Mari Leppänen kertoo kirjastaan Liedon Q-kirjakaupassa perjantaina 10.5. klo 14.

Kuva: Turun seurakunnat/Timo Jakonen

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa