Viikon Turkulainen Lukas Hradecky

Tarjoustossuilla maailman huipulle

 

Huuhkajien kannalta oli onnenpotku, että Runosmäessä asuneella kolmilapsisella maahanmuuttajaperheellä ei ollut varaa ohjata  poikiaan jääkiekkoharrastukseen. Jäkisvarusteet olivat kalliita ja jäävuorot hintavia, Tepsin jalkapallojunioreihin pääsi sen sijaan alle parinsadan markan vuosimaksulla.
Vaikka kavereilla oli paremmat ja kalliimmat pelikengät, pärjäsivät Hradeckyn veljekset tarjouksesta ostetuilla tossuillakin erinomaisesti. Palloiluun sopiva geeniperintökin oli kohdallaan, isä Vladimir tuli Suomeen vuonna 1990 ulkomaalaisvahvistukseeksi Ruskon Pallon lentopallojoukkueeseen.

Vain vuoden ikäisenä Turkuun muuttaneelta pikku Lukelta pääsi surkea  itku, kun hänet vietiin tarhaan, hän ei osannut sanaakaan suomea ja tuntui, että yhtään kaveria ei voi koskaan saada. Pian kavereita kuitenkin löytyi, niin tarhasta, Runosmäen koulusta kuin ennen kaikkea pihalta, missä potkittiin palloa tuntikausia joka päivä.

Pitkäksi venähtäneestä Lukaksesta kehittyi huipputaitava maalivahti. Seuraavat sukupolvet saavat päättää, onko Suomen kaikkien aikojen paras jalkapalloilija Lahden Litmanen, Voikkaan Hyypiä vai Runosmäen Hradecky.
Valinnat Bundesliigan parhaaksi maalivahdiksi, Bayer Leverkusenin kapteeniksi ja Suomen vuoden urheilijaksi kertovat korkeasta arvostuksesta ja jokainen Huuhkajien pelejä katsellut on voinut todeta, että valmentaja Markku Kanervan suurin tuki ja turva seisoo maalitolppien välissä.  Kapteeni Lukas on paitsi huippupelaaja, myös  sanavalmis veikko, humoristinen oluen ystävä ja faneja arvostava joukkueen sielu.

Kaikki kunnia Sakulle, Mikolle, Kaapolle ja kumppaneille;  silti kansainvälisesti tunnetuimmalla nykypolven turkulaisurheilijalla ei ole jalassaan luistimet vaan nappulakengät. Nykyään hintavat.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa