Viikon turkulainen Leena “Vauhti” Virtanen, naisten jalkapallon pioneeri

 

Leena ”Vauhti” Virtanen, naisten jalkapallon pioneeri

Kun jalkapallon Euroopan mestaruuksista naisten sarjassa nyt pelataan kymmenien tuhansien katsojien edessä ja miljoonien tv-seuraajien iloksi, on hyvä muistuttaa, että Turku on tämän(kin) urheilulajin edelläkävijä Suomessa. Viikon turkulaiseksi nimitettäköön joitakin vuosia sitten kuollut Leena Virtanen, TPS:n jalkapallon Grand Old Lady, tärkeä henkilö seuran myynnissä, viestinnässä ja markkinoinnissa. TPS on suomalaisen naisjalkapalloilun pioneeri. Leena Virtanen kokosi ensimmäisen joukkueen vuonna 1970.  Ensimmäinen kunnon SM-sarja pelattiin vuonna 1974, TPS otti heti hopeat. Vuonna 1978 tuli kultaa. Ratkaiseva finaali pelattiin HJK:ta vastaan, samalla Pallokentän stadionilla jolla TPS:n miehet olivat voittaneet ensimmäisen kultansa tasan 50 vuotta aikaisemmin. Seuraavaa naisten tai miesten SM-kultaa Palloseuralle odotellaan yhä.
Suomen Palloliiton arvostetulla Kaijan kannu -palkinnolla ja TPS:n kunniagallerian jäsenyydellä palkittu Leena tunnettiin ystäväpiirissä ja laajemminkin lempinimellä ”Vauhti” Virtanen. Osuva liikanimi tälle liikkeissään vilkkaalle ja toimissaan aikaansaavalle  TPS:n mahtimimmille, naisten jalkapallon  todelliselle pioneerille.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa