Viikon turkulainen – Kalle Samooja

 

Kalle Samooja – puttia vajaa mestari
Onhan suksien kanssa ladulla riehuminen toki arvostettavaa urheilua. Se varmaankin harmittaa lajin parhaimmistoa, että maailmanlaajuisesti kuuluisammaksi – ja paremmin ansaitsevaksi – pääsee napauttelemalla pientä valkoista palloa nurmikenttään porattuun reikään.
Golfia pidettiin  ennen muinoin Suomessa herraskaisena lajina, mutta nykyään sen parhaat taitajat yltävät jo otsikoihin ja tulevat huomioon otetuiksi vuoden urheilijoita valittaessa. Turkulaisista pisimmälle  lajissa on yltänyt 35-vuotias Kalle Samooja, joka menestyi erinomaisesti golfin Euroopan kiertueen Tanskan osakilpailussa ja raivasi tiensä vanhimpaan ja suurimpaan turnaukseen, Britissh Openiin eli tuttavallisesti vain Openiin, joka on 150 vuotta vanha, ikoninen maailman parhaiden golffarien kohtaaminen. Sitä seuraa neljännesmiljoona katsojaa ja mukana ovat kaikki lajin legendat.
Kahdeksanvuotiaana isänsä opastuksella golfaamisen aloittanut Kalle on kertonut, että olisi mielestään valmis tavoittamaan maailman terävimmänkin huipun, kunhan vain puttaaminen sujuisi paremmin. Pitkät lähestymislyönnit sujuvat mallikkaasti, mutta syystä tai toisesta mailaa tulee puristettua liian lujaa, kun pitäisi upottaa se melkein varmalta tuntuva lähilyönti. Tunne lienee tuttu jokaiselle, joka kesämökkitikkaa heittäessä pystyy ropsimaan rutiininomaisesti kaseja tai parempia, mutta kilpailutilanteessa ei viimeisellä tikalla siihen kirottuun kuutosen rinkiinkään meinaa millään osua.
Kuva: GoGolf/GettyImages

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa