Viikon turkulainen Juha-Pekka Vikman

 

Juhis on pelimanni

Turun filharmonisen orkesterin konserttimestarina pitkän uran tehnyt viulutaiteilija Juha-Pekka Vikman eli Juhis, niin kuin häntä ”bändissä” on opittu nimittämään, on niitä ilahduttavia muusikkoja, jotka eivät linnoittaudu vain yhden musiikkilajin karsinaan. Hän viihtyy tietysti erinomaisesti frakissaan konserttiyleisön edessä, mutta on hänet nähty Puutorin vessan yhteislauluilloissakin kiskomassa pelimannihenkisesti viulustaan säestystä trubaduurille ja oluen ystävien sekakuorolle. Juhis on vaatimaton ja huumorintajuinen  persoona, josta kukaan ei ole koskaan sanonut pahaa sanaa.

Juha-Pekka Vikman on esiintynyt orkestereiden solistina kotimaassa ja kamarimuusikkona Suomessa ja ulkomailla. Hän on toiminut myös Savonlinnan oopperajuhlaorkesterissa. Turun filharmonisen orkesterin 1. konserttimestarin  virkaan Juhis hän siirtyi Radion sinfoniaorkesterista. Hän on ollut myös Turku Ensemblen ja Suomalaisen kamariorkesterin jäsen ja soittanut  Aboa-jousikvartetin ensiviulistina.

Vikmanit ovat musiikkisukua  Juhiksen isä Olavi Vikman (1931 – 2006) oli turkulaisten hyvin muistama muusikko, musiikinopettaja ja käyrätorven taituri, joka kapellimestarina  tuli tutuksi Turun VPK:n puhallinorkesterin edessä.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa