Viikon turkulainen Janne Salmi

 

Suunnistustähti Turku citystä. 

Kun suunnistus tapahtuu pääasiassa tiheissä metsissä, luulisi, että maan ansioituneimmat rastinlöytäjät asustaisivat kaukaisilla erämaaseuduilla. Kummallista kyllä, monet parhaista tulevat sellaisista cityistä kuin Turku, Tampere tai Helsinki.  Puhumattakaan nyt niiden lähimaaseudusta kuten Liedosta, Paimiosta, Paraisista, Halikosta, Mynämäestä ja niin edespäin. Turun huipuista mainitaan usein vaikkapa Liedon Parman ja Piikkiön Karhun maailmanmestari Liisa Veijalainen. Liisaakin komeampia sulkia hatussaan kantaa  Turun Suunnistajien Janne Salmi.  Salmi on urallaan saavuttanut  kaksi maailmanmestaruutta ja kasan himmeämpiä mitaleita sekä ollut jäsenenä sekä Tiomilan että Jukolan viestien voittajajoukkueissa: sarjaa kutsutaan suunnistuksen grand slamiksi.  Turussa vuonna 1969 syntynyt Janne  siirtyi aktiiviuransa jälkeen valmentajaksi, hänen johdollaan on menestystä saavuttanut ensin Suomen, nyttemmin Norjan maajoukkue, jota johtamaan Janne siirtyi Turun urheiluakatemian kehitysjohtajan  paikalta. Vaikka uusi pesti vie entistä enemmän matkahommiin Kaarinan kodista, ei valinta ollut vaikea. Norjan maajoukkueen vetäminen lienee paras pesti, minkä suunnistava maailma voi tarjota.

Jannen suhdetta liikuntaan kuvaa vaikkapa hänen twitterissä uudelleenvälittämänsä lausahdus: ”Istuminen on rankkaa. Näytön tuijottaminen tuntikausia on kidutusta. Kokonainen päivä ilman liikuntaa on vastenmielistä”.

Janne Salmi viihtyy paitsi rasteilla, myös opettajan katederilla.

Kuva: Turun urheiluakatemia

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa