Viikon turkulainen Ilari E. Sääksjärvi

 

Ilari on ötököiden puolustaja 

Professori  Ilari E. Sääksjärvi asustelee Naantalissa, mutta Turun yliopistosta valmistunutta ja eläintieteestä tohtoriksi väitellyttä Turun biologisen museon esimiestä voi tuskatta  tituleerata turkulaiseksi.    46-vuotias biologi ja eläintieteilijä on Turun ja Naantalin lisäksi kotonaan Amazonin viidakoissa. Hänen erikoisalaansa ovat trooppiset hyönteisest, erityisesti loispistiäiset, joiden lajiston monimuotoisuutta on tullut tutkittua yli 20 vuotta.  Näiden kiehtovien, joidenkin mielestä vähän kammottavienkin ötököiden  perässä mies on kolunnut parikin vuotta liki läpipääsemättömissä sademetsäryteiköissä. Maailmassa olisi parisataa nimetöntä hyönteislajia, ellei Sääksjärvi olisi löytänyt, luokitellut ja nimennyt niitä.  Vaikka tutkittavat itikat ovat pienen pieniä, ei niiden merkitystä pidä vähätellä. Sääksjärvi siteeraa mielellään amerikkalaista biologia Edward O. Wilsonia, joka on sanonut, että hyönteiset ovat ”pieniä olioita, jotka pyörittävät maailmaa”. Vähäisimmälläkin eliölajilla on tärkeä tehtävänsä luonnon kokonaisuudessa, jokaisen menettäminen sukupuuttoon on isku myös meille, hieman isommille olennoille.

Ilari Sääksjärvi on paitsi tutkija, myös opettaja, joka jakaa osaamistaan vielä nuoremmille eläintieteilijöille yliopistomme biologian laitoksella. Hänet on palkittu  muun muassa Vuoden tieteentekijä-palkinnolla ja Alfred Kordelinin säätiön 50 tuhannen euron apurahalla.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa