Viikon turkulainen Hannu Hirvonen

 

Turun Uspenski

Eduard Uspenskin Krokotiili Gena on ollut monen muksun suosikki  sen tutun laulun sankarina, jossa eläintarhan asukki kiskoo syntymäpäivänä harmonikkaa. Mutta on krokotiilista satuiltu Turussakin. Voi Kroko parkaa! Aurinko karkaa! Hiihtävään krokotiiliin ei osaa moni samaistua, mutta Hannu Hirvonen osaa. Erityisesti lasten- ja nuortenkirjailijana tunnettu Hirvonen  on sitä ilahduttavaa kirjoittajalajia, joka porskuttaa yhtä hyvin lasten kuin aikuistenkin altaissa. Läppäriltä työntyy lastenkirjoja, aforismeja aikuisille, elokuvakässäreitä ja rock-lyriikoita. Tekstiä muinaisen Rooman kirjallisuudesta voisi syntyä myös, se oli tämän maisterismiehen opiskelupaletissa yleisen historian ja kulttuurihistorian ohella.  Krokotiili seikkailee kirjoissa Rakastunut krokotiili ja Krokotiili hihtää kevääseen.
Kaiken kaikkiaan tämä turkulainen satusetä on julkaissut parikymmentä teosta. Hän on käyttänyt paljon aikaansa myös kirjailijoiden yhteisissä riennoissa. Hän on ollut Suomen Kirjailijaliiton ja  Suomen Lasten ja nuorten kirjailijat ry:n johtokunnissa, aktiivinen Suomen Aforismiyhdistyksessä  ja niin edelleen. Moni Mynämäen ja Tarvasjoen koulujen oppilas muistaa hauskan ja lämminhenkisen Hirvosen koulunsa kummikirjailijana.
Viime aikoina Hirvonen on aforistikkona.  ”Haimme leveämpää leipää. Saimme pitsan”
Kuva: TS

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa