Viikon turkulainen Christoffer Taxell

 

Jaffa-Taxell asuu ”Alastalon salissa”
Vuosikymmen ministerinä, kaksi talouselämän huippupaikoilla. Koko ikä suomenruotsalaisen kulttuurin keskeisenä tukipilarina. Christoffer Taxell. jota Turun ”ankkalammikon” piireissä kaikki kutsuvat tuttavallisesti vain Toffeksi, on yksi vaikutusvaltaisimpia turkulaisia vuosituhannen vaihteen molemmin puolin. Suomenkieliseen kulttuuriin Toffen sitoo paitsi opetusministeritausta, myös se, että Taxellien koti Vartiovuorella on sattumoisin samassa huoneistossa kuin suomalaisen kirjallisuuden suurmiehen Volter Kilven asunto. ”Alastalon salissa” on kirjoitettu Toffen olohuoneessa.
Kun Toffe osallistuu seminaareihin, joissa ylistetään saariston kauneutta ja sitä, miten saaristo kuuluu meille kaikille, on hän se, joka jaksaa joka kerta huomauttaa, että saaristo kyllä kuuluu ennen  kaikkea saaristolaisille.  Saaristomeren kauneudesta alettiin kiinnostua vasta, kun sen huomattiin olevan myös bisnes, siihen saakka seudun elinvoimasta saivat huolehtia saariston asukkaat ihan tykönänsä.
Lähipiiri muistaa nuoren lakimies-Taxellin sinä kosteiden juhlien ilopilkkuna, joka usein oli joukosta kovaäänisin ja riehakkain – keltaisen limonadin voimalla. Täysraitis Toffe osasi humaltua tunnelmasta ilman päihteitä, joku kaveripiiristä muisteli suorastaan pelänneensä vilkkaasti elehtivän kotikyydin tarjoajan vierellä, vaikka tiesi, ettei kuskilla ollut veressään promillen promillea.  Joku keksi pitkään käytössä olleen lempinimen Jaffa-Taxell.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa