Viikon turkulainen Antti Vahtera

 

Antti Vahtera – kokkibuumin isä
Keittiömestari Antti Vahtera on Suomen tunnetuimpia ravintola-ammattilaisia. Hänen ensimmäinen innoittajansa oli oma äiti. Äitimuorin työpaikka oli legendaarinen Joutsen Apteekki, missä tehtäviin kuului lounaan valmistaminen työtovereille. Kotona ruokailulla oli tärkeä asema. Pöydän ääreen kokoonnuttiin koko perheen voimin ja aterian aikana käytiin läpin päivän tapahtumat.
Nuorella Antilla oli haaveita arkkitehdin tai muotoilijan ammateista, kauniit esineet viehättivät jo pikkupoikana. Kun Antti huomasi viihtyvänsä keittiössä ja pitävänsä ruuanlaitosta, hän pian äkkäsi, että siinäkin työssä voi toteuttaa luovuuttaan ja valmistaa paitsi makuhermoja, myös silmää hiveleviä elämyksiä.
Ensimmäiset koulun jälkeiset kokemukset ravintolakeittiöstä eivät ylentäneet mieltä. Vielä 1980-luvullakin kokkien todellisuuteen saattoi kuulua roisi alkoholin käyttö ja kova hierarkia. Vasta  keittiömestarina hotelli-ravintola Juliassa  Antti pääsi kiinni unelmiensa toteuttamiseen. Jatkossa oli edessä Suomen edustus Bocus d´Or kokkikisassa, pesti Suomen Moskovan suurlähetystön keittiössä ja ennen kaikkea läpimurto televisiokokkina ohjelmissa Kokkisota, Huomenta Suomen aamu ja Ruokala. Kuuluisuutta ovat lisänneet 15 suosittua keittokirjaa, monet niistä hyvän ystävän Visa Nurmen kanssa tehtyjä. Suomen valtasi jossain vaiheessa suoranainen kokkibuumi, lukuisat nuoret ovat valinneet keittiöammattilaisen uran Antti Vahteran ja muiden televisiokokkien innoittamina .
Pieni pähkinä purtavaksi: Antti Vahteran serkkukin on esitelty tässä viikon turkulainen -sarjassa. Kukahan?

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa