Varsinais-Suomeen annettu tulvavaroitus – lähipäivät näyttävät joudutaanko kellareita kuivattamaan

 

Suomen ympäristökeskus on antanut tulvavaroituksen Varsinais-Suomeen. Lähipäivien runsaat lumi- ja vesisateet lisäävät jokien virtaamaa tuntuvasti.

Perjantaina päivällä lämpenevä sää ja jatkuvat sateet nostavat jokien virtaamia tulvalukemiin erityisesti Lounais-Suomen rannikolla.

Ympäristökeskuksen mukaan vettä nousee monin paikoin alavimmille pelloille ja tulvat saattavat katkaista teitä. Perjantaina aamulla tieliikennekeskus kertoi nousseen veden katkaisseen tien 2351 Paimion ja Halikon välillä.

Tulvahuipun odotetaan osuvan viikonlopulle.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos kertoo varautuvansa kevättulviin, kuten tavallisesti. Päivystävä päällikkö Sebastian Holm kertoo, että Salon eteläpuolella ja Auran suunnalla kevättulvat ovat tavallisia.

Holmin mukaan pelastuslaitos seuraa tulvavaroituksia muun työn ohella. Lähipäivät näyttävät, kunka tulvavedet nousevat ja aiheutuuko tulvista tehtäviä pelastuslaitokselle.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa