Valotapahtuma ilahduttaa jälleen Turussa

 

Valon polku on Turun kaupungin toteuttama laaja valotaidekokonaisuus, joka muodostuu suuresta valotapahtumasta sekä pimeimmän talvikauden ajan esillä olevista kausivalaistuskohteista. Valon polku saa inspiraationsa Turusta itsestään: kaupungin tarinoista, tunnelmasta ja merellisestä maisemasta.

Kokonaisuus alkaa 3.–6.12.2022 järjestettävästä nelipäiväisestä valotapahtumasta, jonka teemana on vesi ja merellisyys. Tapahtuman teokset ovat nähtävillä joka päivä hämärän aikaan lauantai-illasta klo 17 tiistai-iltaan klo 22. Iso osa teoksista on nähtävissä läpi yön. Kunkin teoksen esilläoloaika kerrotaan teosesittelyssä. Valoteosten lisäksi tarjolla on runsaasti erilaista oheisohjelmaa.

Tervetuloa kierrokselle!

Valon polun valoteokset sijoittuvat pääosin jokivarteen, Auransillan ja Turun linnan väliselle alueelle molemmin puolin jokea.

Teosten sijainnit on merkitty oheiseen Citynomadi-karttaan, joka on kätevä mukana kierroksella. Sama kartta löytyy myös Nomadi-sovelluksesta, jonka voit ladata puhelimeesi.

Karttaan sinisellä merkityt kohteet ovat esillä vain tapahtuma-ajan, muut pidempään. Jokaisesta kohteesta saat sijaintimerkin kohdalta näkyviin teoksen nimen, esilläoloajan ja esittelytekstin.

Odotamme tapahtumaan viimevuotiseen tapaan runsaasti kävijöitä, joten jätäthän auton mieluiten kotiin ruuhkien välttämiseksi ja tulet paikalle muulla tavoin. Kaupunkitilassa sijaitseville teoksille on esteetön kulku ja vapaa pääsy.

Valon polun teokset ja ohjelmatiedot sivuilla: www.turku.fi/valonpolku.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa