TUTO Hockey – Espoo United 2-4

2-4 (0-1, 0-0, 2-3)

TILASTOT

Vauhdikas avauserä

Ottelun avauserä oli vauhdikas. Erätaukohaastattelussa Espoo Unitedin puolustaja Kai Lehtinen koki, että kovaa mentiin päästä päähän, eikä väärässä ollut. TUTOn ensimmäinen hyvä paikka siunaantui Petteri Nummelinille, kun konkari oli tyypilliseen tapaansa hyökkäyssinisellä elementissään. B-pisteen kaarelta lähteneen vedon kuitenkin torjui Unitedin maalivahti Nico Viksten, eikä Juho Virtanenkaan onnistunut laittamaan kiekkoa pussiin reboundista.

Erän paras paikka siunaantui Mikko Laineelle. Hannu Kuru pääsi puikkelehtimaan vasemmasta laidasta kiekon kanssa ja syötti 2vs1-hyökkäyksen päätteeksi Laineelle, jota Unitedin puolustaja pääsi kuitenkin häiritsemään sen verran, ettei snaipperi saanut siirrettyä kiekkoa puolityhjään maaliin.

TUTO ei onnistunut hyödyntämään erän ainoaa ylivoimaansa. United siinä puolestaan onnistui, kun Jiri Veistola iski Niklas Tikkisen viivakudista karat sisään erän puolivälissä. Kalle Moisio sai todistaa maalia jäähyaitiosta.

Maalin jälkeen United pääsi ottelussa niskan päälle. Hyvän avauserän pelannutta maalivahti Karolus Kaarlehtoa TUTOn oli kuitenkin kiittäminen siitä, etteivät espoolaiset onnistuneet tekemään lisäosumia. Erän loppuminuuteilla TUTO sai taas pelinsä rullaamaan paremmin, muttei hyvästä painostuksesta huolimatta päässyt huippupaikoille.

Toisessa erässä tempo hidastui

Kalle Valtola sai ensimmäisen erän päätteeksi jäähyn estämisestä. United pyöritti ylivoimaansa kuitenkin tällä kertaa tuloksetta.

TUTO ei saanut tapetusta jäähystä kuitenkaan energiabuustia, vaan ensimmäinen kymppi pelattiin ilman mairittelevia maalipaikkoja molemmissa päädyissä. Molempien joukkueiden paras terä tylsistyi toiseen erään vauhdikkaan avauserän jälkeen.

Ensimmäinen huippupaikka siunaantui Unitedille. Espoolaiset saivat kiekon maalin vasemman b-pisteen tuntumaan, josta lähti napakka veto kohti Kaarlehdon räpylää. Kaarlehdon hanskasta kiekko pomppi takakulmille ilkeän näköisesti, eikä veräjänvartija alkuun tiennyt missä kiekko on. Jani Elgbacka ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään tätä, vaan suti pomppivan kiekon maalista ohi.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla Samu Suominen nousi espoolaisten päätyyn taistelemaan kiekosta. United-puolustaja Juha Tarkkanen ei saanut pidettyä Suomista kurissa, vaan lähti istumaan kakkosta mailasta kiinnipitämisestä. Ylivoimalla maestro Nummelin antoi lämärin laulaa. Vikstenin parhaimpiin kavereihin kuuluva vasen tolppa kuitenkin pelasti Unitedin takaiskuilta. Lopulta toinen erä päättyi ilman lisämaaleja.

Kolmannen erän kiri ei riittänyt

Kolmannen erän ensimmäiset minuutit eivät lupailleet hyvää TUTOn kirihaaveille. United pyöritti peliä turkulaisten päädyssä, ja Kaarlehto sai venyä pari kertaa parhaimpaansa.

Erän neljännellä minuutilla United onnistui kuitenkin ohittamaan nuoren veskarin. Vikkeläkinttuinen Nicolas Wuolle laukoi oikeaoppisesti takapatjaan, josta syntyneestä reboundista Elgbacka siirsi kiekon maaliin.

Ottelua oli pelattu 52 minuuttia, kun Unitedin laituri Aleksi Järvinen karkasi läpiajoon. Takaa-ajajaksi joutunut Nummelin joutui koukkimaan Järvistä, eikä tuomaristolla ollut muuta vaihtoehtoa, kuin nostaa kädet pään päälle rangaistuslaukauksen merkiksi. Järvinen laukoi terävällä laukauksella lukemiksi jo 0-3.

TUTO onnistui kuin onnistuikin heräämään vielä tiukkaan kiriin ottelun loppuvaiheilla. Aluksi maalinedushässäkän päätteeksi kiekko lipui Aki Keinäselle, jolla oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään maaliin. TUTO pelasi tuossa vaiheessa kuudella neljää vastaan.

Tästä alle minuutti eteenpäin ja TUTO nousi jo maalin päähän. Vanha slogan kiekkoa maalille ja hyviä asioita tapahtuu toimi jälleen kerran. Nummelin lähetti viivalta kiekon kohti Vikstenin maalia, josta se lopulta pomppi Kalle Moisiolle. Moisio nosti maltillisesti maalin edustalta kiekon ylähyllylle.

Kiri kuitenkin tyrehtyi, kun TUTO haki jälleen maalia ilman maalivahtia. Unitedin Markus Piispanen hyödynsi TUTOn huolimattoman viivapelaamisen ja löi kiekon omalta puolustusalueelta pussiin. Se jäi ottelun viimeiseksi maaliksi ja näin pisteet matkasivat Espooseen lukemin 2-4.

– Tämä oli sitä, mitä se tulee keväällä olemaan. Kaksi erittäin hyvin puolustavaa joukkuetta taisteli pisteistä maalin pelissä. Tämmöisissä peleissä, jotka on kuin playoff-peli, maalipaikat täytyy käyttää, päävalmentaja Miika Elomo summasi peliä.

TUTO pelaa seuraavan kerran ensi viikon keskiviikkona 8.3. Tuolloin Kupittaalle vieraaksi saapuu Kokkolan Hermes. Otteluun liput Ticketmasterin lipunmyyntipisteistä tai täältä!