Turun uuden Kauppatorin avajaisia juhlitaan syyskuussa viikon ajan

Turun uuden Kauppatorin avajaisia vietetään 17.9. alkaen viikon kestävällä juhlalla, jossa on omaa ohjelmaa eri toimijoiden kanssa järjestettynä joka päivälle. Pääjuhla on lauantaina 17.9. Kauppatorilla. Myös sunnuntaina 18.9. vietettävänä vuosittaisena Turun päivänä juhlitaan Turun uutta upeaa Kauppatoria.

Avajaisviikon pääjuhlassa lauantaina 17.9. ohjelmassa on muiden muassa viralliset avajaispuheet, sirkusta, klassista musiikkia ja erityisohjelmaa lapsille. Avajaiset huipentaa Turun Tähden -suurkonsertti. Turun Tähden -konsertti on yhdessä Aurajoen nuorkauppakamarin ja Auttamisesta arkea -hankkeen kanssa toteutettava suurkonsertti, jossa esiintyvät vuosien aikana Turun Tähdiksi valitut tunnetut turkulaiset taiteilijat. Tulonsa avajaiskonserttiin ovat vahvistaneet jo Pepe Willberg, Tommi Läntinen ja Robin Packalen. Konsertin esiintyjäkaarti täydentyy kesän aikana – siitä tiedottaa Aurajoen nuorkauppakamari, joka kokoaa tietoa myös sivulle www.turuntahden.fi

Avajaisviikon ohjelma levittäytyy koko Kauppatorin alueelle ja avajaisten etkoja sekä jatkoa vietetään myös ympäröivissä kauppakortteleissa. Kauppatorilla on oma esiintymislava, joka tulee pysyvästi Kauppiaskadun ja Yliopistonkadun kulmaan. Avajaisia varten torille tulee myös isompi ohjelmalava.

Ohjelmaa valmistellaan yhdessä torikauppiaiden kanssa niin, että torin monipuolinen anti pääsee esiin parhaalla mahdollisella tavalla. Suunnitelmissa on Turun suurimpien vihannesten kilpailu, kokkeja tekemässä annoksia torikaupan antimista ja esimerkiksi lasten perunanveistelykilpailu. Ohjelmaa on myös Toriparkissa.

Turun päivän teemaksi Kauppatorille on valittu saaristoteema, ja torilla kuullaan Archipelago Sea Jazz -festivaalisarjan antia ja torilla tarjoillaan saaristolaistuotteita.

Avajaisviikon aikana on tarkoitus järjestää omaa ohjelmaa eri kohderyhmille kunakin päivänä. Maa-nantaina 19.9. on senioreiden päivä, tiistaina 20.9. järjestöjen päivä, keskiviikkona 21.9 liikunnan päivä, torstaina 22.9. on nuorten ja opiskelijoiden päivä ja perjantaina 23.9 on työpaikkojen toripäivä After work -teemalla. Lauantaina 24.9. vietetään vielä Ydinkeskustayhdistyksen korttelimarkkinoita.

Avajaisten ohjelma täydentyy koko ajan ja kokonaisuudesta tiedotetaan säännöllisesti.

Turun uusi Kauppatori valmistuu aikataulussaan torin osalta avajaisiin mennessä. Toria ympäröivillä katualueilla tehdään töitä vielä avajaisviikon jälkeenkin.

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa