Turun kaupunki poisti Vladimir Putinin laatan Forum Marinumin edestä ja tuki Ukrainaa SPR:n kautta

Tiedote. Julkaistu: 07.03.2022, 09:54
Turun kaupunki

 

Turun kaupunki on poistanut Venäjän presidentti Vladimir Putinin laatan merimuseo Forum Marinumin muistolaatta-alueelta. Laatta poistettiin perjantaina vastalauseena Venäjän hyökkäykselle Ukrainaan.

Putin sai laatan Forum Marinumin edustalla olevalle muistolaatta-alueelle 25.6.2013, jolloin hän vieraili Turussa presidentti Sauli Niinistön kanssa. Turun kaupunki luovuttaa suojelulaattoja Itämeren suojelutyössä kunnostautuneille arvovieraille. Laatat sijaitsevat Forum Marinumin sisäänkäynnin edessä.

Sodan alettua Turku on jo aiemmin keskeyttänyt ystävyyskaupunkisuhteet Pietarin kaupungin kanssa, sulkenut Pietarissa toimivan Turkukeskuksen ja jäädyttänyt kulttuurivaihtoon liittyvät toimet. Kaupunki on lisäksi tukenut Ukrainaa SPR:n kautta 150 000 eurolla.

Lisätiedot:
Mika Akkanen
Kansainvälisten asioiden päällikkö
Turun kaupunki
p. 050 559 0590

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa