Turun joulukuusesta sammutetaan valot minuutin ajaksi Ukrainan tukemiseksi

 

Turun kaupunki osallistuu Ukrainan toiveesta kampanjaan, jossa tunnetuista nähtävyyksistä kautta maailman sammutetaan valaistus samaan aikaan minuutiksi. Kampanjalla muistutetaan, että Venäjän hyökättyä Ukrainaan miljoonat ihmiset maassa ovat ilman sähköä. Turun Tuomiokirkon joulukuusen valot sammutetaan 21.12. kello 19.00–19.01.

Ukraina on suurlähetystönsä kautta pyytänyt Suomea osallistumaan maailmanlaajuiseen kampanjaan, jossa joulun alla jouluvalot sammutetaan minuutin ajaksi ja tuon minuutin valo symbolisesti lahjoitetaan Ukrainaan. Samalla Ukraina kiittää Suomea pitkäaikaisesta tuesta ja toivoo tempauksen muistuttavan maan energiainfrastruktuurin tarvitsemasta avusta.

Venäjän helmikuisesta hyökkäyksestä Ukrainaan alkanut sota on tuonut Ukrainalle paljon kansainvälistä tukea, jossa Suomi ja Turku ovat olleet mukana. Turun kaupunki on muun muassa majoittanut kaupunkiin saapuneita pakolaisia ja perustanut uuden ystävyyskaupunkisuhteen ukrainalaiskaupunki Harkovan kanssa.

Aikaisemmin joulukuussa Turku osallistui kansainväliseen Generators of Hope -kampanjaan, jossa ukrainalaisille kerättiin vapaaehtoisten voimin muun muassa aggregaatteja, lämmittimiä ja vesipumppuja. Yhteistyötä Ukrainan kanssa ja ukrainalaisten tukemista jatketaan edelleen sekä symbolisesti, että konkreettisesti.

 

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa