Turun funikulaari toimii taas – liki kolmen viikon vika saatiin korjattua

Turun funikulaari valmistui vuonna 2019. Arkistokuva. Kuva: Yrjö Hjelt / Yle

Funikulaari palasi liikenteeseen keskiviikkona.

Turun kaupungin vastaavan rakennuttajan Antti Aallon mukaan rinnehissi alkaa liikennöidä mahdollisesti puolen päivän jälkeen. Lopulta hissi alkoi liikennöidä jo keskiviikkoaamuna.

Funikulaaria koekäytettiin tiistaina.

Funikulaarista rikkoutui kuun alussa laitteiston kiristyspyörä ja sen akseli. Rinnehissin korjauksen hoiti sen italialainen valmistaja Leitner. Korjauksen alkamista jouduttiin odottamaan, koska varaosien saamisessa kesti.

Korjauksen yhteyteen osui myös hissin vuosihuolto, jonka teki hissiyhtiö Kone. Huollon yhteydessä vaihdettiin kuluneita osia, muun muassa vastapainon pyörät.

Turun kaupunki katsoo, että hissin korjauskulut kuuluvat takuuseen. Aallon mukaan kaupunki ei vielä ole keskustellut asiasta Leitnerin kanssa.

TARJA HILTUNEN

YLE

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa