Talvilomatekemistä kulttuurin ja liikunnan parissa

 

Turussa ei talvilomalla tekemistä puutu! Tarjolla on mielenkiintoisia opastuksia, askartelua, keksintöjä, ulkoilua, musiikkia ja paljon muuta.

Talviloma kutsuu ulkoilemaan
Talviloma on täynnä erilaisia ulkoilu- ja liikuntavaihtoehtoja. Parkin kenttä, Kupittaan luistelumato sekä niiden vuokraamot ja useat Turun luonnonjäät ovat avoinna luistelijoille. Parkin kentällä järjestetään luistelukouluja ja talvilomaviikon kruunaa koko perheen Laskiaisluistelut Parkin kentällä sunnuntaina 27.2. klo 12–15.30. Yleisöluisteluita järjestetään myös jäähalleissa ja hiihtämään voi lähteä vaikkapa Impivaaraan, josta välineet voi vuokrata kätevästi suksivuokraamosta. Rinnehirmut voivat suunnata pulkkamäkiin tai Hirvensalon hiihtokeskukseen. Ulkoilun lisäksi voi peuhata myös vedessä ja treenata uintia Impivaaran ja Petreliuksen uimahalleissa. Lasten liikunnan ihmemaa tarjoaa iloa perheen pienimmille myös talvilomalla. Lisätiedot.

Pääkirjaston Saagassa hypätään keksintöjen maailmaan 
Kirjaston lastenosasto Saagassa vietetään tekniikan ja keksintöjen teemaviikkoa. Viikon aikana ihmetellään teknisiä vempaimia ja kummallisia keksintöjä. Luvassa on ohjelmoinnin saloihin perehtymistä ja muuta innostavaa ohjelmaa sekä koululaisille että pienemmille lapsille perheineen. Lisätiedot.

Talviloman viettoa museoissa
Lähde ulkoilemaan ja paistamaan makkaraa Kuralan Kylämäkeen, Pikkuritarikierrokselle Turun linnaan, taiteilemaan WAMiin tai vaikkapa tutustumaan Kappas, kakkaa! -näyttelyyn Biologiseen museoon. Katso museoiden aukiolojat ja lisätiedot.

 • Talviloman opastukset Apteekkimuseossa ja Qwenselin talossa 19.–27.2. klo 14
  Minkälaista elämä oli kaksisataa vuotta sitten, kun lääketieteen professori Pipping asui perheineen Qwenselin talossa? Opastus ruotsiksi 26.2. klo 13.
 • Kappas, kakkaa! -näyttely Biologisessa museossa
  Pökäle, papana, läjä, kikkare… Mitä kakka kertoo ja voiko siitä olla jotakin hyötyä? Näyttely johdattaa kakan jäljille ja tarjoaa yllättäviäkin näkökulmia jätöksiin ympärillämme.
 • Hiihtolomapäivät Kuralan Kylämäessä 23.–24.2. klo 11–16
  Iso-Kohmon talossa pääsee seuraamaan arkiaskareita 1950-luvun malliin, Kokeiluverstaalla taiteillaan talviteemalla ja ulkonuotiolla pääsee paistamaan makkaraa. Omat makkarat, sukset ja pulkat mukaan! Muista myös Taitotiistai 22.2. klo 13–17.30, jossa hauskaa origamitaittelua ja Avoin viikonloppu 26.–27.2. klo 13–17, jossa nikkaroidaan linnunpönttöjä, kukka- ja säilytyslaatikoita ja tarjottimia.
 • Pikkuritarikierroksia ja Arkea ja juhlaa -kierroksia Turun linnassa 22.2.–6.3.
  Pikkuritarikierroksilla 22.2.–6.3. ti–su klo 11 ja 14 etsitään aarteita ja kuullaan jännittäviä tarinoita ritareiden ja linnan muiden asukkaiden elämästä. Kierros huipentuu juhlalliseen seremoniaan kuninkaallisen seurassa. Kierrokset ruotsiksi pe–su klo 12.30. Turun linnan arkea ja juhlaa -kierroksilla 22.2.–6.3. ti–su klo 12.15 ja 16.30 tulevat tutuiksi linnan arki ja juhlat, sodat ja rakkaudet, keskiaikainen elämä ja renessanssihovin loisto. Linnan Pajassa 22.2.–5.3. ti–la klo 12–16 teemana on arkipäivän kauneus.

Kädentaitoja, pelejä ja bändejä Vimmassa
Vaihda Vimmalle! Kädentaidoissa pääsee tekemään koruja, avaimenperiä, hiusdonitseja ja savitöitä. Aulassa voi viettää aikaa pelaillen, ja perjantain 25.2. klo 18 alkavassa bändi-illassa esiintyvät Underclass ja Destinesia. Nuorille myös tarjolla ilmainen välipala. Vimma kahviloineen on avoinna 21.–25.2. ma–to klo 12–20 ja pe klo 12–18. Vimman toiminta on tarkoitettu 9–29-vuotiaille lapsille ja nuorille. Lisätiedot.

Nuorisotilat avoinna
Eri puolilla Turkua olevissa nuorisotiloissa on talvilomalla tarjolla mukavaa toimintaa. Tilojen aukioloajat ja tiedot löytyvät täältä ja nuorisotilojen somekanavista.

Kiva talviloma kulmilla -ohjelmaa kouluilla ja palloiluhalleissa
Leikkimistä, temppu- ja taitoratoja, pallopelejä ja eri harrastusten kokeilua ma–pe klo 11–14 Jäkärlän, Varissuon ja Yli-Maarian kouluilla sekä Aunelan ja Nunnavuoren palloiluhalleissa. Osallistua voi koko kolmen tunnin ajaksi tai lyhyemmäksi ajaksi. Ohjaajat ovat ovilla vastassa aina tasatunnein klo 11, 12 ja 13. Toiminta on tarkoitettu alakouluikäisille lapsille. Ilmoittautumiset ja lisätiedot.

Seikkailupuistossa suunnitellaan tulevaisuutta ja ihastellaan valoinstallaatiota
Tulevaisuuden Arkkitehdit -kurssilla 21.–24.2. klo 12–16 mietitään millainen voisi olla tulevaisuuden kaupunki? Kurssilla inspiroidutaan videoista, valoista, äänimaisemista ja monipuolisista askartelumateriaaleista kuten esimerkiksi maagisesta uv-maalista. Toteutettua tulevaisuuden kaupunkia pääsee katsomaan Timantti-teatteriin 25.2. klo 12–17. Puiston alueella nähtävillä myös valoinstallaatio, joka on toteutettu Turku 2029 -säätiön tuella. Ilmoittautuminen kurssille ja lisätiedot.

Lähde etsimään lumiukkoja ja osallistu Lumiukko-bingoon 
Bongaa lumiukkoja Pansion Me-talon, Maarian Kylätalon, Turun linnan puiston ja Kuralan Kylämäen ympäristössä. Etsintään voi lähteä milloin itselle parhaiten sopii ja pähkäillä arvoituksia raikkaassa ulkoilmassa. Ohjeet ja vinkit kierrokselle löytyvät täältä tai nouda tulostetut bingolaput Me-talolta, Kylätalolta, Turun linnasta tai Kuralan Kylämäestä niiden aukioloaikoina.

TFO:n duo esiintyy Sibelius-museossa
Turun filharmonisen orkesterin kamarimusiikkikonsertissa sunnuntaina 27.2. klo 15 esiintyvät Nicolas Indermühle, tuuba ja Jussi Markkanen, lyömäsoittimet. Harvoin yhdessä kuultaville soittimille on kirjoitettu upea ohjelmisto, kertovat konsertin suunnitelleet muusikot. Iltapäivä koostuu Jarmo Sermilän, Matei Gheorghiun, Max Seide Lethin, Arttu Takalon sekä Telmo Marquesin musiikista. Lisätiedot.

Terveysturvallinen osallistuminen tapahtumiin
Kasvomaskin käyttöä edellytetään kaikilta12-vuotta täyttäneiltä osallistujilta sisätiloissa järjestettävissä tapahtumissa. Asiakasmääriä saatetaan rajoittaa tarvittaessa. Tapahtumiin osallistuvia pyydetään huomioimaan koronatilanteeseen liittyvät ohjeet turvaetäisyyksistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta. Tapahtumiin ei tule osallistua, jos on flunssan oireita. Katso ajantasaiset suositukset ja rajoitukset täältä. 

Lisätiedot
Nuorten taide- ja toimintatalo Vimma: Maria Halkilahti, p. 050 554 6113
Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto: Marika Leinonen-Vainio, p. 040 668 7067
Aluenuorisotilat: Anna Salminen, p. 040 357 5278
Liikuntapalvelut: Liinu Lehtola, p. 050 554 6219
Museopalvelut: Mika Väyrynen, p. 040 624 9956
Kirjastopalvelut: Katriina Koivusalo, p. 044 907 2825
Kiva talviloma kulmilla: Leena Hiltunen, p. 044 907 2432
Turun filharmoninen orkesteri: Paula Kahtola, p. 044 907 2091
etunimi.sukunimi@turku.fi

Turun kaupungin vapaa-ajan palvelukokonaisuus

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa