Syksy ja kuura yllättää autoilijat osa 4

Millaisiin muihin keliin vaikuttaviin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota?

 

Pilvisyys vaikuttaa keliin ja ennen kaikkea tien jäätymiseen. Tienhoidossa pilvisyyttä seurataan tarkasti. Kun sää on pilvinen, lämpösäteilyä palaa pilvistä takaisin tienpintaan. Mutta kun pilviverho rakoilee, säteilyjäähtyminen voimistuu, jolloin tienpinta jäähtyy ja jäätyy nopeasti.

Tienhoidossa pilvimassoja ja niiden liikkeitä ennakoidaan, mutta joskus ne saattavat tehdä tepposet ja revetä yllättäen paikallisesti.

Kelinhallintayksikössä seurataan muun muassa sääennusteita, sateliittikuvaa, tutkakuvaa, kelikameroita ja noin 500:aa tiesääanturia. Lisäksi saadaan havaintotietoa tien päältä. Jotta liikenne tiellä sujuisi, toimenpiteitä yritetään ennakoida ja esimerkiksi aamun ruuhkaliikennettä koskevat kelinhoitoon liittyvät päätökset tehdään kahden kolmen aikaan aamuyöstä.

Tiellä liikkujan on tärkeää ymmärtää, että ilman lämpötila ei ole sama asia kuin tien lämpötila. Auton käyttäytymistä tiellä kannattaa tarkkailla ja sovittaa ajonopeus keliin. Turvallista matkaa!

Lähde: YIT

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa