Raisioon avattiin avustuskeskus Ukrainan sodan pakolaisille

Avustuskeskuksia on avattu Suomeen jo useita. Kuvituskuvassa avustuskeskus Lahdessa. Kuva: Petri Niemi / Yle

 

Avustuskeskuksesta jaetaan kiireellistä hätäapua ja välttämättömiä avustustarvikkeita pakolaisille. Lahjoitusten vastaanottoa keskuksessa ei ainakaan toistaiseksi ole.

Raisioon on avattu avustuskeskus Ukrainan sodan pakolaisille, kertoo kaupunki tiedotteessaan.

Avustuskeskuksesta jaetaan kiireellistä hätäapua ja välttämättömiä avustustarvikkeita pakolaisille. Näitä ovat esimerkiksi vaatteet, hygieniatuotteet, lastenruoka, lelut, talous- ja siivoustarvikkeet, kodinkoneet sekä pienkalusteet.

Keskuksen on tarkoitus palvella ukrainalaisia Raision kaupungin ja ympäristökuntien alueella.

Raision kaupungin mukaan avustuskeskus on perustettu yhteistyössä Raision kaupungin ja Raision seurakunnan, Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin ja Raision osaston, Maskun seurakunnan, Ote-säätiön sekä Suomen Ukrainalaiset ry:n kanssa.

– Kun hätä on suurin, tarvitaan tehokkaita toimia ja yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Avustuskeskus on hyvä esimerkki siitä, mitä kaikkea yhdessä saadaan aikaan. On hienoa, että alueen toimijat ovat lähteneet aktiivisesti mukaan, Raision kaupungin tuore Ukraina-koordinaattori Maarit Kokkonen sanoo tiedotteessa.

Raision avustuskeskus sijaitsee osoitteessa Raisiontori 6. Avustuskeskus on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10–18 sekä lauantaina ja sunnuntai klo 10–16. Pääsiäisenä 15–18.4. keskus on auki klo 10–16.

Avustuskeskus palvelee ainoastaan pakolaisia.

Lahjoitusten vastaanottoa keskuksessa ei ainakaan toistaiseksi tilarajoituksista johtuen ole.
Yle Johanna Lehtola

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa