Nykyisen korona-aallon huippua vaikea ennustaa

 

Koronaviruksen tartuntamäärät ovat edelleen korkeat, mutta ilmaantuvuus on kääntynyt laskuun Varsinais-Suomessa. Sairaalakuormitus helpottui viime viikolla hetkeksi, mutta on taas samalla tasolla kuin aikaisemmin.

– Tapausten kasvukäyrä näyttää tasaantuvan, mutta koska näytteitä on otettu vähemmän, niin todellista tilannetta tai milloin epidemian huippu saavutetaan, on vaikea ennustaa, tartuntataudeista vastaava lääkäri Harri Marttila sanoo.

Testausstrategiaa on muutettu niin, ettei kaikkia enää kehoteta menemään viralliseen testiin. Perusterveet henkilöt voivat positiivisen kotitestin jälkeen sairastaa tautia kotona, jos vakavampia oireita ei ilmene.

Tällä hetkellä 14 vuorokauden ilmaantuvuus Varsinais-Suomessa on 100 000:a asukasta kohti 1481 eli yhä hyvin korkea, vaikka viime viikon virallinen ilmaantuvuusluku, 1519, oli korkeampi.

Eniten tapauksia nuorilla ja nuorilla aikuisilla

Edellisillä viikoilla Varsinais-Suomessa todettiin tapauksia eniten 20–29-vuotiaiden ikäryhmässä. Viime viikolla tartunnat ovat levinneet hieman sekä nuorempiin että vanhempiin ikäryhmiin. Suurimmat tautitapausmäärät todettiin nyt 15–24-vuotiaiden sekä 35–39-vuotiaiden ikäryhmissä.

– Eläkeikäisissä väestöryhmissä tapausmäärät ovat toistaiseksi pysyneet kohtuullisen maltillisina, Marttila sanoo.

Tyksissä 28 hoidossa

Tyksissä on tällä hetkellä 28 koronapositiivista potilasta hoidossa, näistä viisi tehohoidossa. Tyksissä olevista potilaista 20 on sairaalassa koronavirusinfektion takia ja kahdeksalla potilaalla korona on lisälöydös. Terveyskeskusten vuodeosastoilla oli tänään 25.1.2022 aamulla 19 potilasta.

Sairaalakuormitus helpottui viime viikon lopussa Tyksin teho-osastolla, mutta potilaiden määrä nousi taas alkuviikon aikana entiselle tasolle.

– Meillä menee kansallisesti nähden kohtuullisen hyvin sairaalakuormituksen osalta. Tilanne elää kuitenkin melkoisesti, joten ennustaminen on edelleen varsin vaikeaa, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo.

Keskustelua ulkotapahtumista

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä ei tehnyt suuria muutoksia voimassa oleviin suosituksiin kokouksessaan 25. tammikuuta 2022. Ryhmä kuitenkin totesi näkemyksenään, että ulkotiloissa tapahtuvat yleisötilaisuudet voitaisiin vapauttaa rajoituksista, jolloin tilanne vastaisi muun muassa HUSin ja Pirkanmaan alueiden linjausta.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedote 25.1.2022

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa