Nuorten turkulaisten urheilijoiden vuoden 2021 menestys palkittiin stipendeillä

 

Nuorten turkulaisten urheilijoiden menestystä juhlistettiin stipendinsaajien mitalikahvitilaisuudessa 8.3. Turun konserttitalolla.

 

Turun kaupungin liikuntalautakunnan stipendidiplomit jaettiin 25 yksittäiselle urheilijalle sekä 5 joukkueelle. Stipendinsaajat ovat iältään 13–20-vuotiaita. Nuoret edustavat 14 eri seuraa tai jaostoa, ja he saavuttivat menestystä 12 eri lajissa tai kilpailumuodossa.

Maailmanmestaruuden hiihtosuunnistuksessa voitti MS Parman Niklas Ekström. MM-maajoukkuekultaa joukkuevoimistelussa saavutti Lahjan Tyttöjen Sanix Valens Junior -joukkue. Nuorten MM-kultaa voittivat nuorten salibandymaajoukkuetta edustaneet urheilijat Meri-Helmi Höynälä, Minnie Helminen sekä Tuulia Lahti sekä nuorten MM-hopeaa saivat Daniel Kortetmäki, Eero Kuutsa sekä Waltteri Vesterinen. EM-pronssia saavutti painonnostossa Aino Luostarinen.

PM-hopeaa saavuttivat Turun Uimarit ry:n b-junioripoikien joukkueesta mukana olleet urheilijat Aku Kaukinen, Artöm Mironov, Eeli Mäkelä sekä Saku Niinivirta. Uinnin PM-pronssille ylsi Vilma Leppähaara. Suomenmestaruuksia kertyi 32 nuorelle turkulaisurheilijalle.

Nuorille jaetun stipendirahan kokonaissumma on 6 050 euroa. Nuoren urheilijan stipendillä tuetaan ja huomioidaan yksilö- ja joukkuelajien nuoria urheilijoita tai joukkueita, jotka ovat menestyneet kansallisesti tai kansainvälisesti. Urheilijan kotikunnan on oltava Turku, ja joukkueen on edustettava turkulaista urheiluseuraa, liikuntaa järjestävää yhdistystä tai oltava sen jäsen.

Tilaisuuden järjesti Turun kaupungin liikuntapalvelut ja Turun liikuntalautakunta.

Lisätietoja:

liikuntasuunnittelija Jaakko Saarinen
jaakko.t.saarinen@turku.fi, p. 040 741 2207

 

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa