Miesten sekä A- ja B-poikien valmennus kaudella 2017-2018

FBC Turun miesten 1.divisioona kausi päättyi hyvän startin jälkeen pudotuspelien ulkopuolelle jäämiseen maaliskuun alussa. Taustalla kauden 2017-2018 rakentaminen oli silti jo pitkällä, sillä FBC Turun tavoitteena on tulevien vuosien aikana ottaa seuraavat urheilulliset kehitysaskel niin miesten kuin A-D- poikajunioreiden osalta.

FBC Turun miesten 1.divisioonajoukkueen päävalmentajana jatkaa kaudella 2017-2018 Teemu Vainio, jolle kausi on kolmas miesten joukkueen päävalmentajana. Joukkueen valmennusryhmän tulevat muodostamaan B-junioreiden valmennuksesta mukaan liittyvä Juho Salonen, fysiikkavalmentaja Teemu Salonen, maalivahtivalmentaja Hannu Fälden sekä videoista ja henkilökohtaisesta valmennuksesta vastaava Joonas Suutala.

-Miesten edustusjoukkueella ei ole aiemmin ollut varsinaista maalivahtivalmentajaa, joten Hannu Fäldenin mukaan saaminen maalivahtivalmennuksen huippuosaajana oli tärkeää. Samalla Hannu jatkaa edelleen myös seuran junioreiden maalivahtivalmentajana ja tavoitteenamme on kehittää tältä osin kokonaisuutena seuran maalivahtivalmennusta, kertoo FBC Turun toiminnanjohtaja Ville Lintunen.

Nyt kun valmennuspaketti on kasassa ja keskeisiä pelaajia saatu kiinnitettyä, niin tavoitteenamme on, että joukkueen runko pystyttäisiin suurelta osalta julkaisemaan huhtikuun lopussa. Jonkun verran kauden päätyttyä on tullut yhteydenottoja myös muilta paikkakunnilta, joten varmasti kesän aikana tullaan myös näkemään jokunen try out pelaajia ja aivan lopullinen kokoonpano lyötäneen lukkoon vasta elokuussa, kertoo joukkueen rakentumisesta miesten edustusjoukkueen manageri Antti Vääri.

Muutaman vuoden tauon jälkeen FBC Turulla on myös varsinainen A-juniorijoukkue, joka koostuu vuosina 1997-99 -syntyneistä pojista. A-juniorijoukkueen valmennuksesta vastaavat Esko Mäkelä ja Daniel Rantanen. A-juniorit tulevat tekemään yhteistyötä niin miesten 1.divisioonajoukkueen kuin miesten 2-joukkueen kanssa. -Kulunut kausi vielä haettiin hieman kokemusta A-juniorisarjoista, mutta selkeä tavoite on, että ensi kaudella pystyttäisiin jo kolkuttelemaan A-SM:n portteja ja viemään urheilullinen toimita sitä edellyttävälle tasolle, visioi tulevaa A-junioreiden valmentaja Daniel Rantanen.

B-junioreiden valmennusvastuun ottavat Janne Pensikkala ja Tommi Sjöholm, joilla molemmilla on kokemusta tulevan kauden B-juniori-ikäluokista 2000- ja 2001-syntyneistä pojista. Jannelle kausi vastuuvalmentajana on ensimmäinen FBC Turussa, vaikka Jannella valmennuskokemusta junioreiden huipputasolta on yli vuosikymmenen verran Beeceen lisäksi niin Fosusta kuin Pöytyältä. -Ensi kautta olemme rakentaneet koko ajan jo taustalla, vaikka pääfokus on nyt vielä kuluvassa B-poikien kaudessa, joka jatkuu playoff -karsinnan merkeissä tulevana viikonloppuna Espoossa, taustoitti B-poikien viimeistelytreenien päätteeksi tavoitettu Janne Pensikkala.

Valmennusryhmät voivat täydentyä vielä ennen kauden alkua.

Yhteistyössä

Yhteistyökumppaneidemme tiedotteita