Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräämien koronarajoitusten vaikutus Turun kaupungin palveluihin 16.–28.1.2022

 

Aluehallintoviraston 14.1.2022 tekemä päätös jatkaa rajoituksia Turun kaupungin vapaa-aikapalveluissa.  Käyttäjiä muistutetaan edelleen, että kulttuuri- ja liikuntapalveluihin ei saa mennä sairaana, flunssaisena tai karanteenin aikana. Kaikissa palveluissa edellytetään kasvomaskin käyttöä.

Turun kaupungin palveluihin AVIn päätös vaikuttaa 28.1.2022 asti seuraavasti:

 

Kirjaston tapahtumat on peruttu 

Kirjaston kaikki yleisötapahtumat perutaan 28.1.2022 asti. Kirjaston muut palvelut ovat normaalisti käytössä.

Kirjastossa edellytetään maskin käyttöä kaikilta yli 12-vuotiailta, ellei sille ole terveydellistä estettä.  Kirjastossa tulee myös pitää riittävä turvaväli muihin asiakkaisiin.

 

Museoiden yleisötapahtumat on peruttu

Museoiden yleisöopastukset ja -tapahtumat sekä työpajat ja kurssit on peruttu 28.1.2022 asti. Koronapassi tarkistetaan kaikilta yli 16-vuotiailta ja museoiden asiakasmääriä saatetaan rajata turvallisen museovierailun varmistamiseksi.

 

Nuorisotilat

Nuorisotilat ovat avoinna 2003 syntyneille ja sitä nuoremmille, mutta erilliset tapahtumat on peruttu.  Nuorten työpajatoiminta, etsivä nuorisotyö ja nuorten tieto- ja neuvontapalvelu toimivat normaalisti. Nuorisotilojen asiakasmääriä rajoitetaan turvallisen vierailun varmistamiseksi. Kasvomaskia edellytetään kaikilta peruskouluikäisiltä ja sitä vanhemmilta.

 

Turun kaupungin liikuntapaikat

Yksilöliikuntatilat, kuten kuntosalit, (myös saunat), uimahallit, Kupittaan urheiluhalli ja Parkin kenttä avataan kaikille ikäluokille siten, että lähikontaktit tulee voida välttää.

Harjoittelu- sekä kilpailutoiminta sallitaan ilman yleisöä 2003 syntyneille ja sitä nuoremmille lapsille ja nuorille sekä 2003 ja sitä vanhemmille huippu-urheilijoille (kahden ylimmän sarjatason joukkueurheilijat ja SM-tason yksilöurheilijat).

Sisätilat ja pukuhuoneet ulkotiloissa pysyvät edelleen suljettuina vuonna 2002 syntyneiden ja vanhempien osalta joukkue-, kontakti- ja ryhmäliikunnassa.

Kaupungin liikuntatiloja käyttävän vuoron vastuutahon tulee laatia terveysturvallisuus-suunnitelma.  Kasvomaskia edellytetään sisätiloissa ja suositellaan ruuhkaisissa ulkoliikuntatiloissa.  Ulkoliikuntatilojen pukutilat avataan käyttäjille.

Turun kaupungin sisäliikuntapaikkojen asiakkaiden kausirannekkeiden voimassaoloa jatketaan tilojen sulun ajan, ja hyvitetään siltä ajalta, joka on jäänyt käyttämättä sulun takia.

 

Turun filharmonisen orkesterin konsertit jatkuvat verkkolähetyksinä

Turun filharmonisen orkesterin sinfoniakonsertit lähetetään suorina, maksuttomina verkkolähetyksinä osoitteessa tfo.fi/live. Paikan päälle ei oteta yleisöä, ja jo ostetut liput hyvitetään. Konserttilähetykset jäävät sivustolle, ja niitä voi katsoa myös jälkeenpäin. Tarkemmat tapahtumakohtaiset tiedot: tfo.fi.

 

Turun Kaupunginteatterin esitykset peruttu 31.1. asti

Esitystoiminta on keskeytetty 31.1. asti. Peruuntuneiden esitysten liput hyvitetään. Diginäyttämö tarjoaa maksutonta ohjelmaa etänä. Lisätiedot osoitteesta: tkteatteri.fi

Lisätiedot:

Jutta Peltoniemi, tartuntataudeista vastaava lääkäri, Turun kaupunki, p. 040 595 3682

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa