Lasten Suurtori antaa äänen Turun lapsille

Koko perheen tapahtumassa lapset pääsevät suunnittelemaan Turun Vanhaankaupunkiin toimintaa ja tekemistä. 

Turkuseura ja Turun kaupunki järjestävät Vanhalla Suurtorilla Lasten Suurtori -tapahtuman lauantaina 7. toukokuuta klo 11–14. Tapahtumassa lapset pääsevät itse kertomaan ja suunnittelemaan, mitä he haluavat kokea, nähdä ja maistaa tulevaisuudessa Brinkkalan pihalla ja Vanhalla Suurtorilla.

Tapahtuma on suunnattu noin 5–10-vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen. Lapset pääsevät osallistumaan maalaamalla, piirtämällä ja äänestämällä. Tapahtumassa kierretään rasteja, joilla työskentelyä ohjaavat alueen historiaan – ja ehkäpä myös tulevaisuuteen – liittyvät hahmot.

Yhdellä rastilla työskentelyä ohjaa Brinkkalan poliisimestari, toisella taiteilija. Kolmannella rastilla kohdataan leipuri, jonka kanssa lapset pääsevät tekemään muovailuvahasta ja luonnonmateriaaleista ruoka-annoksia ja kokoamaan toiveannoksistaan ruokalistoja. Kenraalikuvernööri Pietari Brahen pisteellä lapset pääsevät tekemään päätöksiä eli äänestämään.

 

Historiaa, musiikkia ja pomppulinna

Rastien hahmot kertovat alueen rikkaasta historiasta. Lapset pääsevät kuulemaan Brinkkalan talon toiminnasta, Turun kansainvälisestä historiasta ja eri aikakausien turkulaisherkuista.

– Leipuri tietää esimerkiksi sen, että vuonna 1815 Turussa oli 18 ravintolan pitäjää eli trahtööriä. Taiteilija osaa kertoa, että alueella järjestettiin aikoinaan paljon tanssiaisia, joihin lapsetkin osallistuivat, kertoo Turkuseuran toiminnanjohtaja Kati Leskinen.

Suunnittelurastien lisäksi koko perheen maksuttomassa tapahtumassa pääsee kokeilemaan pomppulinnaa ja kuulemaan musiikkia Kommenttiraita-duon tarjoilemana. Naposteltavaa tarjoilee kaffetaukopyörä Tyyne.

Vanhasta Suurtorista kohtaamispaikka

Turkuseuran toteuttaman Lasten Suurtori -tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Turun kaupunki ja Turun Vanhankaupungin kehittämishanke.

Turun kaupungin tavoitteena on, että Turun Vanhakaupunki nostetaan arvoiseensa asemaan paitsi vetovoimaisena matkailukohteena myös eurooppalaisuutta huokuvana kohtaamisten keitaana. Alueesta halutaan luoda kohtaamispaikka, josta löytyy monipuolisesti palveluja ja tapahtumia. Lapset ja lapsiperheet ovat tärkeitä kohderyhmiä alueen sisältöjä määriteltäessä.

Lasten Suurtorin tavoitteena on kerätä tietoa siitä, mitä lapset haluaisivat nähdä ja tehdä Vanhan Suurtorin alueella. Tapahtumasta kootaan materiaalia, jonka avulla pystytään viemään alueen kehitystä eteenpäin.

Turkuseura on sitoutunut Vanhankaupungin kehittämiseen järjestämällä alueelle toimintaa. Yhdistys koordinoi muun muassa alueen toimijoiden Brinkkala-ryhmää, jossa suunnitellaan ja toteutetaan alueelle tapahtumia.

Lisätiedot:

Kati Leskinen, toiminnanjohtaja, Turkuseura – Åbosamfundet ry, 040 5283 073, kati.leskinen@turkuseura.fi
turkuseura.fi

Tuija Alihaanperä, hankepäällikkö, Keskustan kehittämisen kärkihanke / Vanhakaupunki, 040 627 6945, tuija.alihaanpera@turku.fi
turku.fi/vanhakaupunki

 

Uutissi Turust

Turust. fi on “Uutissi Turust” Facebook-sivuston sisarus.

“Uutissi Turust” on positiivine Facebook-sivusto, jolla on jo yli 59 000 seuraajaa. Meijän FB tavotta kuukaures lähes puali miljoona ihmist, ja sitoutuneitten määrä kasva kova faartti. Huumori ja yhres tekemine on meill tärkkiöi asioi.
Turust.fi sivult sää voit lukke Uutissi Turust jutui ja muutaki kiva. Tutustu Turunalueen yrityksiin ja palveluihin.+358 44 5583151
https://www.turust.fi/
petri@turust.fi

Sivumme Facebookissa